Haberler

Siirt'te 1 Yıldan Beri Aylık 1000 Lira Harcayarak Sokak Köpeklerini Besliyor

SİİRT merkezde özel bir hastanede Biyokimya Uzmanı olan Sadık Top, 1 yıldan beri bir dönem şiddetli çatışmaların yaşandığı Botan vadisinde, kaderlerine terk edilen sokak köpeklerine sahip çıkıyor.

SİİRT merkezde özel bir hastanede Biyokimya Uzmanı olan Sadık Top, 1 yıldan beri bir dönem şiddetli çatışmaların yaşandığı Botan vadisinde, kaderlerine terk edilen sokak köpeklerine sahip çıkıyor. Aylık 1000 lira harcayarak aldığı et ve kemiklerle haftata iki kez köpeklere götürüp onları elleriyle besliyor. Botan vadisinde yaklaşık 40 başı boş köpek olduğunu ifade eden Top, bu köpekler için ayda 1000 lira civarında bir para harcadığını kaydederek, "Ben ve bana destek olan arkadaşlarım bu işi gönüllü olarak yapıyoruz. Sokak hayvanları aktivisleri bana destek oluyor ve bunu seve seve yapıyoruz" dedi. Özel bir hastanede, 2006 yılından beri görev yapan Biyokimya Uzmanı Sadık Top, il merkezinde ve kent dışındaki başıboş köpeklere sahip çıkarak haftada iki kez olmak üzere onları besliyor. Ankara'nın Etimesgut ilçesinden Siirt'e gelen iki çocuk babası Top, 2006 yılından bu yana beslediği başıboş köpek sayısının her geçen gün arttığını belirterek, "Ankara'dan Siirt'e 2006 yılında geldim ve özel bir hastanede halen çalışmaktayım. O yıllarda Siirt'te kaderlerine terk edilen hayvan sayısı parmakla sayılacak kadar azdı. Ama, yıllar ilerledikçe bu sayı arttı. Bir vatandaş olarak vicdanen rahatsızlık duydum ve onları beslemeye hala devam ediyorum" dedi. Siirt merkeze bağlı yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Botan vadisinde sahipsiz köpeklerin olduğunu öğrendiğini ve yaklaşık 1 yıldan fazla buraya gelerek, kasap ve marketlerden aldığı yemler ile onları beslemeye devam ettiğini söyleyen Sadık Top, "Bir yıldır Botan vadisinde bulunan sokak köpeklerine daha doğrusu, buralara atılan hasta, yaralı veya sağlam köpeklere besin desteği sağlıyorum, onları beslemeye çalışıyorum. Haftada bazen bir veya iki sefer gelerek besliyorum. Siirt'ten bana bu tavuk kemikleri veya kasaplarda işe yaramayan kemik ve ciğerleri topluyorum. Zaman zaman kendileri veriyorlar, bazen de kendi param ile ben alıyorum ve aldıklarım gıdaları buradaki sokak hayvanlarına veriyorum" diye konuştu. Botan vadisinde yaklaşık 40 başı boş köpek olduğunu ifade eden Top, bu köpekler için ayda 1000 lira civarında bir para harcadığını söyledi. Kendisi ve destek olan arkadaşlarının bu işi gönüllü yaptığını söyleyen Sadık Top, "Sokak hayvanları aktivisleri bana destek oluyor ve bunu seve seve yapıyoruz. Bu işin bizim mesleğimiz ile hiç ilgisi yok. Oysa ben isterdim ki benim yerime veteriner fakültesinin asistanları, öğrencileri ve hatta içimizde belediyeden bir görevli arkadaşımız olsun. Gelsin bizim gördüğümüz manzarayı onların da görmesini isterim. Ama ben bu işe devam edeceğim ve sokak köpeklerini bu vadilere gelerek besleyeceğim. Botan vadisinin haricinde Siirt'in Başur ve Kezer alanlarında bulunan köpekleri beslemeye başlayacağım. Ben bu arada yaklaşık bu iş için ayda 1000 lira harcıyorum. Aracım olmadığı için ticari taksi kiralayarak buralara geliyorum" dedi. - Siirt

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hafta Sonu Kafeler Boykot Ediliyor: Sosyal Medyada Başlatılan Boykotun Sebepleri Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title