Haberler

Hayvanat Bahçesi'nde "Yavru" Sevinci

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde yılın ilk 6 ayında 128 yavrunun doğum sevinci yaşandı.

MEHMET AKİF PARLAK - Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde yılın ilk 6 ayında 128 yavrunun doğum sevinci yaşandı.

Büyükşehir Belediyesince 2001 yılında Burç Ormanı'nda kurulan ve barındırdığı 300 türde 7 bin hayvanla, yerli ve yabancı turistlerin kentte ilk uğradığı mekanlardan biri haline gelen hayvanat bahçesinde doğum heyecanı yaşanıyor.

Doğurganlık oranının yüzde 80'e çıktığı hayvanat bahçesinde yılın ocak-haziran döneminde 128 yavru dünyaya geldi. Ortamlarına alışmaya çalışan yavrular, gelen ziyaretçilerin de ilgi odağı oluyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tür ve alan bakımından Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ikinci, dünyanın dördüncü büyük hayvanat bahçesine sahip olduklarını söyledi.

Doğal ortamlarına yakın alanlarda barınan, iyi beslenen hayvanların mutlu ve huzurlu olduğunu aktaran Özsöyler, bu durumun hayvanların doğurganlığını artırdığını bildirdi.

"Kaplan ve aslanlardan büyük oranda yavru aldık"

Özsöyler, doğumu yaklaşan hayvanların bakıcıları tarafından adeta dakika dakika izlendiğini belirterek, barınaklarında özel bir yere alınan hayvanların doğumu sırasında da bütün ekibin seferber olduğunu vurguladı.

Yavruların doğumun ardından yaşam alanlarına hızlıca alıştığını aktaran Özsöyler, şunları ifade etti:

"Bu yılın ilk altı ayında doğurganlık oranımız yüzde 80 civarındadır. Özellikle geyik, ceylan, kanguru ve aslanlardan büyük sayıda yavru aldık. Bu da hayvanlarımızı ne kadar dengeli beslediğimizin kanıtıdır. Kışın kış menüsü ve yazın yaz menüsü ile besliyoruz hayvanlarımızı, bu da doğurganlık oranına yansıyor. Özellikle kaplan ve aslanlardan büyük oranda yavru aldık. Bu yılın ilk altı ayında 128 yavrumuz dünyaya geldi. Bu anlamda Türkiye'de doğurganlık alanında birinci, Avrupa'nın ise önde gelen hayvanat bahçelerinden biriyiz."

Özsöyler, hayvanat bahçesini yılın ilk 6 ayında 1 milyon 800 bin kişinin ziyaret ettiğini, yıl sonuna kadar bu sayının 3 milyona ulaşmasını beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Hayvanat Bahçesi Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title