Haberler

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Prof. Dr. Hotar Rektörlük Görevini Teslim Aldı

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Prof. Dr. Hotar rektörlük görevini teslim aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'ne (DEÜ) atanan Prof. Dr. Nükhet Hotar devir teslim töreniyle görevine başladı. Öğrenciliğini ve akademik kariyerini tamamladığı üniversitede görev almaktan dolayı gurur duyduğunu söyleyen Prof. Dr. Hotar, "FETÖ'ye teröre sıfır toleranslıyız. Bunun dışındaki her türlü çalışmaya bilimsel özgürlük çerçevesinde destek olmaya hazırız" dedi.

Ak Parti'de uzun yıllar genel başkan yardımcılığı ve İzmir milletvekilliği görevinde bulunduktan sonra 24 Haziran seçimlerinde kendi tercihiyle milletvekili adayı olmayan Prof. Dr. Nükhet Hotar, atandığı DEÜ Rektörlüğü görevini teslim aldı. Rektörlük binasında yapılan devir teslim törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve görevi teslim eden Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik de katıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin kendisi için önemine değinen Bakan Pakdemirli, "Sayın rektörümüzün atandığını duyduğumda erken saatlerde ilk arayanlardan biri bendim. Sevinçle kendisini aradım. Kendisiyle uzun yıllara dayanan bir dostluğumuz var. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin benim için ayrı bir önemi var. Rahmetli babam Ekrem Pakdemirli de buranın kuruluşunda kurucu rektör yardımcısı olarak yer aldı. Çimentosunda onun da bir miktar harcı var. Bu yüzden gururluyum. Erdal Çelik Hocamız kısa bir süre görev yapmasına rağmen güzel işler başardı. Nükhet Hocamız'ın da gerçekten uçuracağına inanıyorum. Devlet tecrübesiyle üniversiteye inşallah çağ atlatacak" dedi. Görevi teslim eden Prof. Dr. Erdal Çelik, Hotar'a görevinde başarılar dileyerek, "Sancılı bir süreç geçirdik. Burada devlet mekanizmasının uygulanmasını sağladık. Üniversitemizin bir marka seviyesi var. Bu seviyeyi hocamızla birlikte daha ileri seviyelere götüreceğiz. Çünkü hocamız devleti biliyor, siyasetten geliyor. Daha güzel işlerin yapılacağına inanıyoruz" dedi.

'ÖĞRENCİSİ, AKADEMİSYENİ OLDUĞUM YERDE GÖREV ALMANIN HEYECANINI YAŞIYORUM'

Öğrenci olarak başladığı ve akademisyen olarak çalıştığı Dokuz Eylül Üniversitesi'nde görev almanın heyecanını yaşayan Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Çok heyecanlı bir gün benim için. 1980 yılında öğrenci olarak başladığım, 1985 yılında da akademik kariyerime ilk adımı attığım üniversitemde, 2002 yılına kadar profesör oldum. Akademik kariyerimi siyasete geçtikten sonra kısa bir süre noktalamıştım. Bugün tekrar kendi üniversitemde böyle bir görev almanın onurunu, gururunu ve heyecanını yaşıyorum. Başta cumhurbaşkanımız, meclis başkanımız, vekillerimiz ve destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu görevlere gelirken, çok dışarıdan tepeden görünse de çok ciddi araştırmalar yapılıyor. Daha sonra bu görevler veriliyor. Allah mahcup etmesin diyorum. Mahcup olmamak için hepimizin, üniversite ailemizin en tepeden her türlü personelin el birliğiyle tek bir hedefinin olması, üniversitemizin evrensel kurallar çerçevesinde ulusal ve uluslar arası boyutta yükseltilmesi için çalışması gerekir. Herkesin ortak hedefinin bu olması gerekir. Bu ortak hedef için ben üniversitemizin tüm kaynakları tüm imkanları ile destek olmaya hazırım. Bu yola çıkan herkese iddia ediyorum, belki de Türkiye'de tüm üniversitelerden verebileceği imkanların en üst düzeyde imkanlarını sunmaya çalışacağım. Bu bizim üniversitemizin avantajı olacak" dedi.

'HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYA BİLİMSEL ÖZGÜRLÜK ÇERÇEVESİNDE DESTEK OLMAYA HAZIRIZ'

Üniversite olarak bilimsel çalışmaları destekleyeceklerini, FETÖ ve teröre karşı ise taviz vermeyeceklerin dile getiren Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazı konularda hassasiyetlerimiz var. Bunlara da değinmek istiyorum. Bizim devletimizin, milletimizin ve devlet büyüklerimizin saygı noktasında geleneğimiz, göreneğimiz ve inançlarımız bizi destekliyor zaten. O noktada hepimizin bir duruşu olacağına inanıyorum. Bunun dışında tüm personel ve öğrencilerimiz için FETÖ'ye teröre sıfır toleranslıyız. Bunun dışındaki her türlü çalışmaya bilimsel özgürlük çerçevesinde destek olmaya hazırız. Burası tüm İzmir'in mekanı alacak. Benim bir özlemim de şuydu; Bir toplumsal ya da uluslar arası bir olay olduğunda ülkemizi ilgilendiren, insanların 'Bu konuda üniversite ne diyor acaba. Akademisyen dünyasından nasıl bir ses gelecek' diye merak etmesini isterdim. Böyle üniversitelerimiz var ben genelleme yapmıyorum. İşte Dokuz Eylül'ün de ses veren, ülkenin kazanımlarına katkı sağlayacak olan, yol gösterici olan, projelerle, söylemlerle öncü olmasını istiyorum. Çünkü bu üniversite hepimizin, bu öğrenciler hepimizin geleceği."

Konuşmaların ardından üniversitenin rozeti takılan Hotar, eski Rektör Prof. Dr. Çelik'e teşekkür ederek çiçek takdim etti. Çelik de cüppeyi Hotar'a verdi. Cüppesini giyen Hotar'ı ilk tebrik eden annesi Bediha Hotar oldu. Törenin ardından Hotar, Ankara'ya gideceğini belirterek rektörlükten ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Nükhet Hotar Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title