Haberler

Mardin Hayat Tamircisi Bu Kez Bir Kartala Protez Ayak Yaptı

Hayat tamircisi bu kez bir kartala protez ayak yaptıMARDİN'in Derik ilçesinde yaşayan ve sakat hayvan ve çocukları için yaptığı protezler nedeniyle çevresinde "Hayat tamircisi" olarak tanınan ve Uluslararası iyilik ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan alan Hasan Kızıl, bu kez...

Hayat tamircisi bu kez bir kartala protez ayak yaptı

MARDİN'in Derik ilçesinde yaşayan ve sakat hayvan ve çocukları için yaptığı protezler nedeniyle çevresinde "Hayat tamircisi" olarak tanınan ve Uluslararası iyilik ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan alan Hasan Kızıl, bu kez dağda bulunan ve pençeleri kopan kartala, 3d yazıcı ile protez ayak yaptı.

Derik'in Boyaklı köyünde yaşayan ve kendi imkanlarıyla yaptığı yürüteç ve protezlerle 300 hayvanın yürümesini sağlayarak bu alanda, Türkiye Diyanet Vakfı'nca verilen "Uluslararası İyilik" ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alan Hasan Kızıl, bu kez de bir pençesi olmayan kartala 3d yazıcı yardımıyla yapay bir ayak yaptı. Aynı köyde yaşadığı bir çocuk tarafından dağda aç, susuz ve bitkin halde bulunan kartal, Hasan Kızıl'a getirildi. Kartal'ın sağ pençesinin olmadığını farkeden Kızıl, yaptığı inceleme ve ölçümlerden sonra 3d yazıcı ile kartala yapay ayak yaptı.

Engelli hayvanlar için ve engelli çocuklar için ücretsiz protezler yaptığını ve bundan mutluluk duyduğunu anlatan Kızıl, "Engelli hayvan ve çocuklar için ücretsiz protezler yapıyorum. Bu güne kadar 300 engelli hayvanı hayata bağladım. Bu sefer de bir kartala 3d yazıcıdan protez ayak yaptım. Kartalı küçük bir çocuk getirdi bana, 'Abi buna ayak yaparmısın' dedi. Elektirik teline takılıp ayağını kaybeden kartalı aldım. Bir de kartallar havalanıp uçmaları için ayaklarından destek alırlar. Bu kartalın ayağı olmadığı için uçamıyordu. Hemen çalışmalara başladım ve 3d printer ile ona göre bir protez ayak yaptım. Bu protezi taktık ve ilk yaptığı şey havalanmaya çalışması oldu, başarılı da oldu. Gayet iyi havalandı ve protezine çok iyi uyum sağladı. Onun mutluluğuyla ben de mutlu oldum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Derik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title