Haberler

AK Parti Başkan Yardımcısı Ünal: "Devlet Aklı Siyasi Aklın Ürünü Değilse, O Devlet Aklı Vesayet...

AK Parti Başkan Yardımcısı Ünal: "Devlet aklı siyasi aklın ürünü değilse, o devlet aklı vesayet üretir"

İSTANBUL - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Darbe ile Mücadele ve 15 Temmuz Sempozyumu'nda konuştu. Ünal sempozyumda, "Devlet aklı siyasi aklın ürünü değilse, o devlet aklı vesayet üretir " dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Türkiye Hukuk Platformu tarafından düzenlenen Darbe ile Fen Fakültesi'nde düzenlenen sempozyuma Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yanı sıra İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve Irak eski Cumhurbaşkanı Tarık el Haşimi de katıldı.

" Devlet aklı siyasi aklın ürünü değilse, o devlet aklı vesayet üretir "

Siyaset ve vesayetin bir arada duramayacağını belirten AK Parti Genel ve Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal " Bizim vesayet ile siyaseti çok iyi ayrıştırmamız gerekiyor. Çünkü vesayet ile siyasetin bir arada olması düşünülemez. Siyaset herhangi bir şekilde vesayet üretmek isteyen bir yapıyı doğası gereği kendi içerisinde barındırmaz. Ama bildiğimiz bir şey vardı ki, bazen demokrasinin güvenliği siyasi hassasiyetler üzerinden doğal olarak bir siyasi akıl şeklinde devlete yansır. Zaten devlet aklı dediğimiz şey, bir siyasi aklın ürünü değil ise o devlet aklı kaçınılmaz olarak vesayet üretir " dedi.

OHAL ile ilgili ana muhalefet liderinin tutumunu eleştiren Ünal, " Bugün hala birileri 15 Temmuz ile ilgili hem siyaset üzerinden hem medya üzerinden bir itibarsızlaştırma oluşturuyor ve biz daha 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahı şehitlerimizi konuşmak ve acılarımızı yaşamak için yeni nefes almışken birileri köprüde siz askerleri katlettiniz diye vaveyla koparıyorsa, burada açıkçası başka bir şeyi de aramak gerekiyor. Hala ana muhalefet lideri 15 Temmuz gibi bir kırılmadan sonra, Meclis iç tüzüğünün bir sonucu ve gereği olarak ilan edilmiş olağanüstü hali bir sivil darbe olarak değerlendiriyorsa işte bu noktada bizim durup düşünmemiz gerekiyor " dedi.

" 15 Temmuz gecesi sadece FETÖ değil, onları besleyen güçlerde kaybetmiştir "

Geçmişteki darbeler devrinin AK Parti ile sonlandığını söyleyen AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ " Türkiye'nin geçmişi darbeler ve muhtıralar geçmişidir. Tarihimiz bunun örnekleri ile doludur. Ne zamana kadar bu böyle devam ediyor? AK Parti'ye kadar böyle devam ediyor. Hiçbir hükümet darbeleri engellemek için parmağını kıpırdatmadığı gibi halkta sokağa çıkmamış, mecliste direnmemiş, medyada böylesine bir direniş göstermemiştir. Darbeleri engellemek için tedbir almak ve bunları hayata geçirme yolunda da adım atmamıştır. İşte 15 Temmuz geçmişteki bu tarihi hafızayla, tecrübeyle mukayese edildiğinde gerçekten ilklerin yaşandığı bir tarihtir. Cumhurbaşkanı teslim olmak yerine, ölmeye ve mücadeleye karar vermiştir. Sadece FETÖ ve onun ordunun içindeki teröristleri ve onlara destek veren diğer teröristler değil, onları kucağında besleyen güçlerde o gün kaybetmiştir " diye konuştu.

" Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması tarihi bir adımdır "

AK Parti'nin bir daha darbeler yaşanmasın diye sessiz devrimleri gerçekleştirdiğini dile getiren Bozdağ, " AK Parti darbeler bir daha olmasın diye adımlar attı mı? İç Hizmet Yasası'nın 35. Maddesini değiştirdik. Türkiye'yi demokratikleştirme konusunda sessiz devrimler yaptık. Darbecilere yargı yolunu açtık ve onları yargıya teslim ettik ve daha da önemlisi darbeden sonra bu darbeyi kolaylaştıran, teşvik eden ne varsa onları yürürlükten kaldıran adımlar attık. Daha da önemlisi yeni hükümet sistemine geçtikten sonra atılan tarihi bir adımdır. Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığına değil de doğrudan Milli Savunma Bakanlığına bağlı olmasını düzenleyen Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yürürlüğe girdi " dedi.

15 Temmuz gecesi ile ilgili ise Bozdağ, " 15 Temmuz Türk halkının darbecileri ve darbecilere destek veren bütün ülkeleri yendiği gündür. Çünkü Türkiye'de yapılmış bütün darbeler bazı ülkelerin talimatı ile onlara taşeronluk yapan, onlara itaat eden asker içinde güçler tarafından yapılmıştır. Yabancı parmağı olmayan, yabancı talimatı ile harekete geçmemiş hiçbir darbe ve muhtıra teşebbüsü yoktur " dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

15 Temmuz Ak Parti Yozgat Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title