Haberler

Adnan Oktar Grubuna Yönelik İşkence Davasında Reddi Hakim Talebi

Adnan Oktar grubuna yönelik operasyonda gözaltına alınanlara işkence yaptıkları iddia edilen aralarında Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın da bulunduğu emniyet görevlilerinin yargılandığı davada, müşteki avukatları bir kez daha reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, talebi davayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek reddetti.

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar grubuna yönelik 1999 yılında yapılan operasyon sırasında gözaltına alınanlara işkence yapıldığı iddiasıyla Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın da arasında bulunduğu emniyet görevlilerine yönelik açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Adnan Oktar grubunu temsilen avukat Semra Karadağ katıldı. Duruşmada söz alan avukat Karadağ, "Davaya katılan avukatlardan Ayfer Bayer mazeret dilekçesini gönderdi" dedi. Mahkeme başkanının "Operasyon nedeniyle kimler gözaltında gerçekten haberim yok. Gözaltılar nedeniyle mi bu mazeret dilekçesi?" sözleri üzerine Karadağ, tutanaklara gözaltıların geçmesini istemedi. Daha sonra dosyaya gelen belgeleri okuyan mahkeme başkanı, müştekilerden Timur Ayan'ın avukatı Nihan Toklu'nun mahkemenin başkan ve üyelerinin reddine yönelik dilekçe sunduğunu söyledi.

"Şu anda yapmaya çalıştıkları da hukuku uzatarak bizlere ceza, eziyet vermek"

Reddi hakim talebine ilişkin söz alan sanık Vedat Mercan, "1999'dan bu yana bu grup tarafından hakkımızda şikayetler devam ediyor ve yargılanıyoruz. Örgüt oldukları için tek merkezden talimat alıyorlar. Şu anda yapmaya çalıştıkları da hukuku uzatarak bizlere ceza, eziyet vermek. Bunu yapabilmek için de yersiz husumetler oluşturma gayretine girmişlerdir. Size de, sizden sonra gelecek heyetlere de dava açacaklardır. Bu nedenle reddi hakim taleplerine ret kararı vermenizi talep ediyor" ifadelerini kullandı.

Duruşmada söz alan Adil Serdar Saçan'ın avukatı Serkan Saçan, müştekilerin reddi hakim talebinin duruşmaları uzatmaya yönelik olduğunu belirtti.

Davayı ara karara bağlayan mahkeme heyeti, reddi hakim talebinin davayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek, talebin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

Dava 19 yıldır devam ediyor

Geçtiğimiz hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyon düzenlenen Adnan Oktar grubuna 1999 yılında da operasyon düzenlenmişti. Gözaltına alınan ve aralarında Adnan Oktar yapılanmasının ikinci adamı olduğu belirtilen Tarkan Yavaş'ın da olduğu 27 kişi, operasyonu gerçekleştiren dönemin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın da aralarında bulunduğu 8 emniyet görevlisinin kendilerine işkence yaptıkları iddiasıyla şikayetçi olmuştu. Sanıklar hakkında 27'şer kez 12'şer yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı. 2016'da verilen mütalaada davanın zaman aşımı nedeniyle düşürülmesi talep edilmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Adnan Oktar 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title