Haberler

Gürkan Çalışmaları Yerinde İnceledi

Battalgazi Belediyesi tarafından şehir içi minibüs durukları ve Esnaf İş Hanı'nda başlatılan yenileme ve düzenleme çalışmaları devam ediyor. Her iki çalışmayı yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çalışmaları belirlenen süreden daha önce bitirerek vatandaşların hizmetine sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberinde Başkan Yardımcısı Yaşar Karataş, Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce ve bazı birim müdürleri ile birlikte eski Buğday Pazarı'nda bulunan Minibüs Durakları ile Akpınar'da bulunan Esnaf İş Hanı'nda çalışmalarını yerinde inceledi.

Minibüs duraklarında toplam 61 dükkanın olduğunu belirten Gürkan, işyerlerinin dış cephelerinin giydirilmesi ve meydan düzenlemesi ile ilgili geçtiğimiz günlerde yapılan ihale ile birlikte yer tesliminin yapıldığını söyledi. Yapılan çalışmaların ihalede belirlenen esaslara göre olduğunu kaydeden Gürkan, "Şehrimizin güzelleşmesi anlamında, şehrimizin meydan hüviyetindeki bu mekanın düzgün ve intizamlı olması anlamında da, hem Malatya açısından, hem burada çalışanlar açısından, hem de buranın esnafı ve müşterisi açısından önemli bir kazanım olacağına inanıyorum. Bu çalışmaların tekrar hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Mesut İnce ise, çalışmaların kısa süre içerisinde bitirilecek olmasının esnafları memnun ettiğini dile getirerek, "Bu yapılan işler gerçekten hem vatandaşlarımızın, hem de Malatya minibüsçü esnafımız için çok önem arz eden bir çalışmaydı. Yaklaşık 50-60 bin yolcu hareketliliğini düşündüğümüzde yapılan hizmetin ne kadar önem arz ettiği ortadadır. Başkanımız buraya ilk geldiğinde hayretle bakmıştık. Çünkü burası yaklaşık 40-50 yıllık bir çivi çakılmayan bir alandı. Bizim tabirimiz ile açık cezaevi gibi bir bölge idi. Hem dükkan esnaflarımız, hem de minibüs esnaflarımızın çok rahatsız olduğu bir alandı. Battalgazi Belediyemizin görevi olmadığı halde bu işi üstlenmesi hem şoför esnafımız, hem de bölge esnafımız açısından takdire şayan bir durumdur. Bu noktada başkanımız gerek STK'lar ile gerek vatandaşlar ile her zaman istişarelerde olan, sorunlarımızda her zaman yanımızda olan ve esnaf odalarının görüşlerini her zaman önemseyen bir çalışma içerisindedir. Bu noktada başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Gürkan, daha sonra Akpınar'da bulunan Esnaf İş Hanı'na geçerek burada incelemede bulundu. Gürkan, Esnaf Han'ın esnafların rahat bir ortamda ticaretlerini yapabileceği bir mekan haline geleceğini kaydederek, "Bu çarşılarımızın daha yaşanabilir, insanlarımızın daha rahat, konforlu alış veriş yapacağı, müşterilerin geldiği zaman huzur bulacağı, ayrıca işyerinde çalışan insanlarımızın da, çalıştığı işyerine ayniyet olgusu ve oraya bağlılık olgusunu oluşturacak bir mekanların oluşturulması lazım. Mekanlar ayrıca kişilerin kişisel zihniyetlerini ve benliklerini ve kişiliklerini oluşturan unsurlardır. Bu anlamda mekanların temiz, tertipli, bakımlı ve düzenli olması, o mekanlarda çalışan ve alışveriş yapan insanlarında ayrıca psikolojik huzur bulacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Esnaflarda Başkan Gürkan'a teşekkür ederek yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Battalgazi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title