Haberler

Trump ve Putin, Suriye'ye İnsani Yardım İçin Ortak Çalışma Kararı Aldı- ABD Başkanı Donald Trump: -...

- Trump ve Putin, Suriye'ye insani yardım için ortak çalışma kararı aldı ABD Başkanı Donald Trump: "Rusya Kırım'ı işgal etmiştir ve biz bunu tanımıyoruz" "Rusya'da bizim gibi nükleer silahsızlanmadan yana" Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: "ABD seçimlerine müdahale ettiğimiz...

- Trump ve Putin, Suriye'ye insani yardım için ortak çalışma kararı aldı

ABD Başkanı Donald Trump :

"Rusya Kırım'ı işgal etmiştir ve biz bunu tanımıyoruz"

"Rusya'da bizim gibi nükleer silahsızlanmadan yana"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin :

"ABD seçimlerine müdahale ettiğimiz iddiası saçmalık"

HELSİNKİ - ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Helsinki'de yaptıkları görüşmede Suriye'de insani yardım için ilk defa ortak çalışacaklarını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de bir araya geldikleri zirvenin ardından basın toplantısı düzenledi. İki lider, Suriye'de insani yardım için ilk defa ortak çalışacaklarını açıkladı. Diyaloğun hem Rusya hem ABD için iyi olduğunu belirten Başkan Trump, "İlişkilerimiz daha önce hiç şimdiki kadar kötü olmamıştı. Ancak bu durum artık değişti. Dünyadaki sorunları çözmek istiyorsak ortak bir yol bulmalıyız" dedi.

Suriye'deki iç savaş hakkında konuşan Putin, "Suriye'de barış için ilk defa ortak çalışma kararı aldık" açıklamasında bulundu. Dün Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ile görüştüğünü hatırlatan Putin, Suriye'ye insani yardım için artık ortak çalışacakları ifade ederek, "Türkiye, Ürdün ve Lübnan'daki mültecilere de yardım etmek için Avrupa Birliği ile ortak çalışmalar başlatacağız" diye konuştu.

DAEŞ'in yüzde 90 ila 95'inin temizlendiğini açıklayan Trump, "DAEŞ ile mücadelede sona geldik, onları bölgeden tamamen silmek üzereyiz" dedi.

Basın mensuplarının Rusya'nın Kırım'ı işgali hakkında soru sorması üzerine söz alan Trump bu konuda fikirlerinin değişmediğini ve Rusya'nın Kırım'ı işgal etmelerini tanımadıklarını söyledi. Bunun üzerine söz alan Vladimir Putin, "Kırım konusunda ABD hala işgal diyor ama öyle değil. Biz Birleşmiş Milletler ve uluslararası hukuk kurallarına uyarak referandum gerçekleştirdik" yorumunda bulundu.

Amerikan medyasında Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ederek Donald Trump'a seçimleri kazandırdığı iddiaları ve FBI'ın bu konuda soruşturma yaptıklarını hatırlatan gazetecilere Putin, "ABD seçimlerine müdahale ettiğimiz iddiası saçmalık" cevabını vererek, ABD'nin de Rusya'nın da demokratik ülkeler olduğunu hatırlattı.

Trump da, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddialarının saçma olduğunu söyleyerek, "Seçimlerde kara bulut yok, Hillary'yi kolayca yendim" diyerek FBI'ın gerçekleştirdiği soruşturmada hiçbir şey bulamadığını hatırlattı.

Putin'in de kendisi gibi nükleer silahsızlanmadan yan olduğunu açıklayan Trump, dünyada binlerce nükleer silah başlığı buldurmanın korkunç olduğunu söyledi. Konuşmasına misafirperverliğinden ötürü Finlandiya devlet Başkanı Sauli Niinistö'ya teşekkür eden Trump, Vladimir Putin'i FIFA Dünya Kupasına ev sahipliği yaptıkları için tebrik etti. Bunun üstüne Vladimir Putin, Trump'a futbol topu hediye etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Vladimir Putin Donald Trump Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title