Haberler

    Çok Kültür'lülük Dünya Şampiyonu

    2018 Dünya Şampiyonası finali özellikle Avrupa'da son yıllarda yükselen milliyetçilik ve yabancı düşmanlığına karşı çok iyi bir ders oldu.

    2018 Dünya Şampiyonası finali özellikle Avrupa'da son yıllarda yükselen milliyetçilik ve yabancı düşmanlığına karşı çok iyi bir ders oldu. Bir tarafta Perisic, Mandzukic, Rebic, Kramaric gibi tamamen Balkan kökenli oyunculardan oluşan mono etnik kökenli Hırvatistan takımı. Diğer tarafta Pogba, Mbappe, Umtiti, Fekir, Tolisso gibi tamamen farklı etnik ve dini kökenlilerden oluşan çok kültürlü Fransa takımı. Açık söyleyeyim, ben Fransa'yı tuttum.

    Üçte ikisinden fazlası göçmen kökenli Fransa milli takımı, tek etnik kökenli Hırvatistan'ı 4-2 yenerek, ırkçılığa karşı Avrupa'da bir sembol oldu. Fransız milliler, Avrupa'da yerli ve yabancı ayrımı yapanlara karşı, "Bakın, çok kültürlülük bir ülkenin başarılı olmasının önünde bir engel değil. Tam tersine büyük bir nimet. Çok kültürlülük ayrışma, bölünme de değil. Tam tersine birlik ve beraberlik. Bakın biz beraberlik içinde kazandık" dediler.

    FRANSA'YI MUTLU ETTİLER

    Dedeleri, anne babaları Afrika ve Arap kökenli olan Fransız milliler tüm Fransa'nın kalbini kazandı. Onlar tüm renkleri ve kökenleriyle şimdi Fransa'nın milli kahramanları. Tüm Fransa Moskova'dan ellerinde Dünya Kupasıyla dönen millilerini büyük bir gururla karşıladı. 1998'de Cezayir kökenli Zinedine Zidane'ın iki kafa golüyle Brezilya'yı 3-0 yenerek dünya şampiyonu olan Fransa, 2018'de Hırvatistan'a karşı anne babası Gineli Paul Pogba'nın, babası Kamerun, annesi Cezayir kökenli Kylian Mbappe'nin, babası Alman annesi Portekiz kökenli Antoine Griezmann'ın golleriyle bir daha dünya şampiyonu olmanın tadını yaşadı. Başarısız olunca, "bu milli takım Fransız değil" diyen aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin şimdi sesi bile çıkmıyor.

    ALMANYA DERS ALMALI

    Fransa dünya şampiyonluğunu kutlarken, Almanya daha ilk turda elenmenin şokunu yaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la fotoğraf çektirdi diye "Mesut Özil ve İlkay Gündoğan milli takımdan atılsın" tartışmalarıyla boğuşan Almanya, Fransa'dan ders almalı. Aynı tartışmaları Fransa da daha önce çıkardı. Zinedine Zidane Fransa milli formasıyla oynarken, göçmen kökenliler Cezayir bayrağı açtı diye "siz Fransız mısınız, Cezayirli mi" tartışmaları Fransa'yı böldü. Cezayir kökenli Anelka, "Gol atarsam Fransızım, atamazsam Arabım" diyerek, başarısız olunca günah keçisi yapılmaktan şikayet etti. 2010 Dünya Şampiyonası'nda Anelka'nın milli takımdan atılması ve tartışmalar sonucu Fransa milli takımı tam bir çöküş yaşadı. Fransa Almanya gibi ilk turda elendi. Mesut Özil ve İlkay Gündoğan için "Bunlar Türk mü, Alman mı" diye tartışan Almanya, 2018 Dünya Şampiyonası'nda aynı kaderi paylaştı. Fransa'nın şampiyonluğu Almanya'ya da iyi bir ders oldu.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Dünya Şampiyonası Fransa Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title