Haberler

Putin'den Tarihi Zirve Sonrası İlk Açıklamalar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump ile Helsinki'de yaptığı tarihi zirvenin ardından Fox News televizyonuna mülakat verdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump arasında yapılan görüşmenin ardından Putin, Fox News televizyonuna açıklamalarda bulundu. Fox News'in ünlü sunucusu Chris Wallace'e konuşan Putin, gece yarısı İngilizce yayınlanan röportajında önemli açıklamalar yaptı. ABD ile bazı konularda uzlaşma sağladıklarını belirten Putin, iki ülkenin uluslararası terör konusunda hemfikir olduğunu söyledi.

UKRAYNA VE GÜRCİSTAN TEPKİSİ

Putin röportajında "Sayın başkan ile bugün yaptığımız görüşmede en önemli sorunun terörizm tehdidi olduğu kanaatine vardık" dedi. Rusya'nın NATO'nun aldığı kararlardan rahatsız olduğunu dile getiren Putin, "NATO'nun sınırlarımıza ilerlemesi bir tehdit oluşturuyor ve Rusya olarak Ukrayna ile Gürcistan'ın NATO'ya dahil edilmesine son derece olumsuz tepkiler vereceğiz" diye konuştu. Son günlerde İngiltere'de bazı önemli istihbarat uzmanlarının kimyasal gazlarla zehirlenerek öldürülmesi konusunda İngiltere'nin Rusya'yı suçlamasına da değinen Putin, "Bu iddiaların temeli yok" dedi. Putin ayrıca batılı ülkelerin Rusya'ya karşı başlattığı ekonomik yaptırım konusuna ilişkin, "Batılı ülkeler ekonomik yaptırım konularında başarısız oldu" dedi.

"ABD - RUSYA İLİŞKİLERİ İÇ SİYASETİN ESİRİ OLDU" Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD ve Rusya arasında diyalog konusunda yaşanan sorunlara değindi. Putin, özellikle ABD iç siyasetinde yaşanan anlaşmazlıkların Amerika ve Rusya ilişkilerine zarar verdiğini söyledi. "Rusya, stratejik saldırı silahlarının azaltılması ve sınırlandırılması için daha önce yapılan anlaşmayı uzatmaya hazırdır" diyen Putin, "Sayın Trump ile sürenin uzatılması konusunda güvence verdim. Ama önce anlaşmanın ayrıntılarını tartışmalıyız. Bizim Amerikan ortaklarımıza bazı sorularımız olacak. Biz onların anlaşmaya uymadıklarına inanıyoruz. Ancak bu konunun uzmanları tarafından tartışılmalı" dedi.

(Erhan Altıparmak /İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Rusya Federasyonu Vladimir Putin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title