Haberler

Azmi ile Engellilere Örnek Oldu

Bağcılar Belediyesi Engelliler Meclisi Onursal Başkanı Fatma Şahin, 22 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum yaşamasına rağmen, spor kulübü başkanlığından meclis başkanlığına, radyo programcılığından televizyon programcılığına kadar çok sayıda işteki başarılarıyla çevresindeki engellilere örnek oldu.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Meclisi Onursal Başkanı Fatma Şahin, 22 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum yaşamasına rağmen, spor kulübü başkanlığından meclis başkanlığına, radyo programcılığından televizyon programcılığına kadar çok sayıda işteki başarılarıyla çevresindeki engellilere örnek oldu.

Azmi ile ilçedeki engellilere de rol model olan Şahin, Bağcılar Belediyesi Özel Başak Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne muayene için gelenleri halkla ilişkiler sorumlusu olarak karşılıyor. 22 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan Şahin, ailelerin kendisiyle konuştuktan sonra çocuklarının tedavisi konusunda umutlarının arttığını söylüyor.

-"Utancımdan 6 yıl boyunca evimden dışarı çıkmadım"

Hayat hikayesiyle engellilere örnek olan Fatma Şahin, yaşadığı hastalık sonucunda tekerlekli sandalyeye mahkum kalmasını şöyle anlattı:

"Kas hastasıyım. Çocukluğum bu hastalıkla mücadeleyle geçti. 22 yaşına geldiğimde bana engelli olduğumu ve artık hayatımı tekerlekli sandalyede sürdüreceğimi söylediler. Dünyam karardı ve utancımdan 6 yıl boyunca evimden dışarı çıkmadım. Herkes beni görecek ve küçümseyecek diye düşünüyordum. Zorunlu durumlarda ise gece karanlıkta çıkıyordum. Üzüntüm isyan boyutuna gelmişti. Neden ben Allah'ım? diyordum. Hiçbir sebep beni evimden çıkartamıyordu. 6 yıl sonra ısrar sonucu engellilerin olduğu pikniğe gittim. Bir de ne göreyim benim gibi binlerce engelli vardı. Hatta aralarında kariyer yapmış üst düzey isimler de vardı. O gün orada yalnız olmadığımı anladım ve hayallerimi gerçekleştirme kararı verdim. ve o günden sonra hayatım değişti."

Üniversite sınavına başvurarak hayatında yeni bir başlangıç yaptığını söyleyen Şahin, şunları söyledi:

"Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü'nü bitirdim. Okurken Engelliler Kursu'nda sekreter olarak iş hayatına atıldım. Daha sonra Bağcılar Belediyesi Engelliler Meclisi'ni kurdum. Hala onursal başkan olarak devam ediyorum. Engellilerin sesini duyurmak için daha çok şey yapmam gerekiyordu. Ulusal bir gazetede köşe yazarlığı yapmaya başladım. Yetmedi bir radyoda program yaptım. Ardından bir televizyonda gündüz kuşağında kadınlara yönelik bir program yaptım. Kişisel gelişim, kadın ve çocuk hastalıkları gibi her türlü konuyu işledik. Bağcılar Belediyesi'nin programlarında da sunuculuk görevini üstlendim. Ayrıca bir de kitap yazdım. Engellilerin trajikomik durumlarını kaleme alıp 'Arafta Kalan Kahkahalar' isimli kitabı yazım. Gülerken düşündürmeyi amaçladım. Kısacası bütün işlerimde engellilerle ilgili mesajlar vermeye çalıştım. Özellikle benim gibi evden çıkamayan engellileri evlerinden çıkarmak için uğraştım."

Fatma Şahin, 6 yıl Bağcılar Belediyesi Engelliler Meclisi başkanlığı yaptığını belirterek, yetenekli engellileri keşfetmek için 2008 yılında belediye bünyesinde Engelliler Spor Kulübü'nü kurduğunu anlattı.

Çeşitli branşlarda engellilerin hem sosyal hem psikolojik anlamda hem de istihdam alanında rehabilite edilmesini sağladığını vurgulayan Şahin, bugüne kadar rol model olduğu engellilerin bazılarının sınavları kazanıp üniversitede öğrenci olduğunu, bazılarının da mesleklerinde iyi yerlere geldiğini kaydetti.

Şahin, Bağcılar Belediyesi Bedensel Engelliler Atletizm Takımı'nın Avrupa Şampiyonu milli takım sporcusu Hamide Kurt ve Akdeniz Olimpiyatları şampiyonu Zübeyde Süpürgeci'nin de elinden tuttuğu sporculardan olduğunu, halen halkla ilişkiler sorumlusu görevinde bulunduğunu ve aynı zamanda danışmanlık yaptığını dile getirerek, "Ulaşamadığımız engelli olduğunu duyunca çok üzülüyorum. Amacım hayata katılmamış engelli bırakmamak." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Bağcılar Belediyesi Fatma Şahin Mahkum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title