Haberler

Herkes El Ele Verip Kalp Krizi Geçiren Adamı Hayata Döndürdü! O Anlar Kamerada

Güncelleme:

İstanbul Feriköy'de bir kişi yol kenarında kalp krizi geçirdi. Fenalaşan kişiye yardım için çevredekiler seferler oldu. Aracını durdurup yardıma koşan bir taksi sürücünün öncülüğünde kalp krizi geçiren kişiyi hayatta tutma çabası kameraya yansıdı.

KALP KRİZİ GEÇİRİP YERE YIĞILDI TAKSİ ŞOFÖRÜ YARDIMA KOŞTU

Olay 30 Haziran'da Aya Dimitri Kilisesi'nin önünde yaşandı. Sabah saatlerinde bir yakınının vaftiz törenine katılan bir kişi, çıkışta kilisenin önünde fenalaştı. Kısa sürede yere yığılan bu kişinin yardımına ilk olarak çevredekiler koştu. Bu sırada yoldan geçen taksi şoförü de aracını durdurdu.

YERE YATIRIP KALP MASAJI YAPTI

Adamın yere yığıldığını gören taksi sürücüsü önce yaşlı adamı yere yatırdı ardından düzenli olarak kalp masajı yaptı. O kalp masajı yaparken çevredekiler de olay yerine sağlık ekiplerini çağırdı.

SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri bu kişinin kalp krizi geçirdiğini belirtti. Hemen ambulansla hastaneye kaldırılan ve durumunun iyi olduğu öğrenilen yaşlı hayatta tutan o anlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

"ASKERDE SAĞLIK EĞİTİMİ ALDIM"

Olayı anlatan taksi şoförü Nazım Murat Cihan, "Bir insana yardımımız dokunduysa ne mutlu bana" dedi. Cihan, "Kurtuluş son durakta yolcu bırakmıştım. Yolcuyu bıraktım, geri döndüm gelirken bir kişi 'hasta var' dedi. Durdum, taksiden indim hastayı almak için. Hastanın kalp krizi geçirdiğini gördüm. O anda işte askerde almış olduğum sağlık eğitiminden dolayı ilk müdahaleyi yapmak istedim. Kalp masajı ile adamı hayata döndürdüm. Sonra işte vatandaşlar ambulansı çağırmıştı, ambulansı bekledim. Adam kendine geldikten sonra oradan uzaklaştım" şeklinde devam etti.

"TAKSİCİLERE İLK YARDIM KURSU VERİLMELİ"

'Bir taksicinin ilk yardım eğitimi alması şart bence' diye konuşan taksici Cihan, " Belediye taksiciler için belediye ruhsatı, SRC gibi belgeler isteyeceğine taksicilerden ilk yardım belgesi istese bence daha mantıklı olacak. Yani bir taksicinin ilk yardım eğitimi alması şart bence. Çünkü biz de hasta taşıyoruz. Günde en az bir hasta götürüyoruz hastaneye" diyerek devam etti.

Olayın meydana geldiği kilisenin karşısında fırın işletmeciliği yapan ve kalp krizi geçiren vatandaşı ilk fark edip yardıma koşanlardan Abdulhakim Erenkaya ise, " Ben dükkanın önündeydim, eşi ve kendisi elektrik panosunun üstünde otururken bir baktım ki fenalaşmaya başladı. Hemen koşmaya başladım, baktım, taksiciyi çağırmaya başladım elimi kaldırdım hemen arkadaş geldi. Taksici geldi onu aşağıya yatırdı. Ben de su almaya başladım, arkadaş da ona masaj yapmaya başladı"' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Feriköy 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (59)

Leda:

İşte umudumu tekrar yeşerten haber. Bu dünyayı iyi insanlar kurtaracak. Taksici abimizi tebrik ederim. . .

26
0
yanıtYanıtla
TURIST:

Taksiciler bedavaya yardım etmez

1
17
yanıtYanıtla
Aslı:

ya o adam iyileştikten sonra içkiye kumara istismara ovardalıga canilige başlarsa onun günahlarına ortak olursanız ahirette haliniz ne olur acaba.? lütfen bunuda iyi hesap edin.

1
17
yanıtYanıtla
Zebani:

Çok dogru ifade etmişsin aslı,Kutluyorum seni.

yanıt1
yanıt3
aptal sey kendını kandır:

sen nasıl bır aptalsın bence trolluyosun ıslamı kötülemek amacın bunu normal bi Müslüman yazmaz !

yanıt0
yanıt2
DE HERE:

Aynen katılıyorum aslıcıgım.

yanıt1
yanıt1
trolcüler sizi:

işiniz gücünüz islamı kötülemek bunu normal bir Müslüman yazmaz! trolleyıp kotu göstererek hıcbıryere varamazsınız

yanıt2
yanıt1
DOKTOR:

CAHİLCE BİLGİSİZCE HAZIRLANMIŞ BİR HABER !!! İNSANLARI YANLIŞ MÜDAHALEYE YÖNLENDİRİYORSUNUZ. ADAMIN BİLİNCİ AÇIK KALP MASAJI KALBİ DURANA YAPILIR. ÖNCE NABIZ VE SOLUNUM VAR MI KONTROL EDİLİR. TAKSİCİNİN ELİNDE İYİ Kİ ÖLMEMİŞ ADAM CAHİLLİKTEN ÖLECEĞİZ NASIL MÜDAHALE EDİLİR BİLMİYORSANIZ DOKUNMAYINNN!!! YARIM DOKTOR CANDAN EDER DİYE BOŞUNA DEMİYORLARMIŞ. .

15
2
yanıtYanıtla
kreş terk:

kontrol ettikten sonra ne yapılır abee

yanıt0
yanıt0
yine mi adana diyen adam:

helal olsun! insanlik olmemis

16
0
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title