Haberler

Hz. Amine Yetim Koordinasyon Merkezi Hizmet Vermeye Başladı

Hz. Amine yetim koordinasyon merkezi hizmet vermeye başladıGAZİANTEP - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hz. Amine Yetim Koordinasyon Merkezi, Şahinbey ilçesine bağlı Yazıcık Mahallesi'nde modern yapısıyla yetimler ve annelerine hizmet vermeye başladı.

Hz. Amine yetim koordinasyon merkezi hizmet vermeye başladı

GAZİANTEP - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hz. Amine Yetim Koordinasyon Merkezi, Şahinbey ilçesine bağlı Yazıcık Mahallesi'nde modern yapısıyla yetimler ve annelerine hizmet vermeye başladı.

Sosyal belediyecilikte birçok belediyeye örnek olan Büyükşehir, bünyesinde kurduğu Yetim Koordinasyon Merkezi'yle yetimleri ve annelerini yalnız bırakmadı, kaderine terk etmedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in girişimleriyle hizmet vermeye başlayan merkez, yeni binasına taşındı. 5 ay gibi kısa bir sürede Hz. Amine Yetim Koordinasyon Merkezi inşaatını tamamlayan Büyükşehir, 2 katlı 1041 metrekare alana kurulan modern yapıyı kente kazandırdı.

Merkezden memnunlar

Merkezden yararlanan Lütfiye Oymak toplumsal hayata direkt dokunan merkezin önemli bir görev üstlendiğini belirterek, "Hafta içi her gün 09.00-15.30 saatlerinde merkezde çok kıymetli zaman geçiriyoruz, uzmanlar nezaretinde eğitimler alıyoruz. Çocuklarımız oyunlar oynuyor, bizler ise Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz, manevi dünyamızı güçlendiriyoruz. Böylesi bir hizmeti sunan Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine, teşekkür ediyorum" dedi.

Melek Karakuzulu ise, merkeze gelerek hayata yeniden bağlandıklarını aktararak, "Eşimi kaybettim, çocuklarım yetim kaldı, çok zor günler geçirdik. Evden dışarı çıkamıyorduk, hiçbir yere gidemez olduk, eve kapandık. Yetim Koordinasyon Merkezi'yle, hem bilgileniyoruz, hem vaktimizi dolu dolu geçiriyoruz, hem de sosyal hayata uyumlanıyoruz. Bu merkezin yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Neler yapılacak

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, eşini kaybetmiş 1250 anne ve 3 bin 500 yetim çocuğa kurulan Hz. Amine Yetim Koordinasyon Merkezi'nde, çeşitli aktiviteler sunulacak. Annelere, değerler eğitiminin yanı sıra okuma yazma eğitimi verilecek. Okula giden yetim çocuklara, akademik destek programları sunulacak merkezde; resim, müzik ve satranç kurslarıyla çocukların yetenekleri açığa çıkarılacak, anneyle çocuklara yönelik Ufuk Turları kapsamında motivasyon artırıcı, gezi ve piknikler düzenlenecek, özgüven gelişimi desteklenecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Yazıcık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title