Haberler

    10 Yıla Mahkum Oldu Ama Her An Tahliye Edilebilir!

    HERKES beş yılı aşkın süren NSU davasına kilitlenmişti.

    HERKES beş yılı aşkın süren NSU davasına kilitlenmişti. Kamuoyu beş yıl davanın sonucunu bekledi. Tüm kurban aileleri, avukatlar, Almanya'daki Türk kamuoyu, Almanlar, herkes davanın bu kadar uzun sürmesini sineye çekerek, sabırla takip etti. Suçluların ağır cezalar alması bekleniyordu. Geçen hafta karar okunduğunda, tam bir hayal kırıklığı yaşandı. Neonazi terör örgütü NSU'nun ilk kurbanı Enver Şimşek'in ailesinin avukatı Seda Başay Yıldız, yaşadıkları şoku şöyle anlattı:

    "Mahkeme kararı okurken, biz müdahil avukatlar protesto ederek salondan çıkmalıydık. Ama hazırlıksız yakalandık. Çünkü böyle bir karar beklemiyorduk. Şoka girdik. Eğer böyle bir karar çıkacağını bilseydik, beş yıl bu davaya girmezdik." Avukat Başay Yıldız'ın en büyük tepkisi, davanın en önemli üçüncü suçlusu Andre Eminger'i serbest bırakmasınaydı. Oysa Federal savcılık Eminger için 12 yıl hapis cezası istemişti. Mahkeme ise suçlu bulduğu Eminger'i 3 yıl cezayla serbest bıraktı.

    'KAÇMA ŞÜPHESİ' YOKMUŞ

    Davanın ikinci ağır suçlusu, terör örgütünün 9 cinayette kullandığı Ceska 83 tipi silahı tedarik eden ve örgüte destek ağını kuran Ralf Wohlleben'e de tahliye yolu göründü. 10 yıl hapis cezası alan Wohlleben cezasının üçte ikisini ağustos ayında yatmış olacak. 'Kaçma şüphesi bulunmadığı' gerekçesiyle de gelecek ay serbest kalması beklene Wohlleben ile ilgili bugün sürpriz bir karar verildi. Mahkeme, Wohlleben'in tutukluluğunu kaldırdı. Böylece her an serbest bırakılmasının yolu açılmış oldu. Tahliye gerçekleşirse örgütün elebaşı Beate Zschaepe dışında cezaevinde kimse kalmayacak. Aşırı sağla ilişkisini hiçbir zaman koparmayan Wohlleben ve Eminger, dışarıda bu ideolojiyi yaymaya devam edecek.

    EŞİ DE KURTULMUŞ OLACAK

    Eminger'in serbest bırakılması, eşi Susan E. hakkında yürütülen soruşturmanın da kapanması anlamına geliyor. Susan E. terör hücresinin daimi ziyaretçisi ve Zschaepe'nin en yakın arkadaşıydı. Andre Eminger'in serbest bırakılmasına Zschaepe'nin, "Cinayetlerden onun haberi yoktu" ifadesi etkili oldu. Terör örgütü ortaya çıkınca, delilleri yok etmek için evi ateşe veren Zschaepe'nin kaçmasına Andre Eminger yardımcı olmuştu. Mahkeme, Zschaepe'nin ifadesine inandı. Federal Savcılık Eminger'in az ceza almasına itiraz etti. Ancak kararın değişme ihtimali zayıf görünüyor.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title