Haberler

Akseki'de 150 Kınalı Keklik Doğaya Salındı

Antalya'nın Akseki ilçesinde, 150 keklik doğaya salındı.

Antalya'nın Akseki ilçesinde, 150 keklik doğaya salındı.

Burdur 6. Bölge Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, Dutluca, Hüsamettin ve Çimi mahallelerinde, ilçe protokolünün de katılımıyla doğaya kınalı keklik salma çalışması yapıldı.

Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, etkinlikte yaptığı konuşmada, doğayı ve hayvanları sevmenin, korumanın insanlık görevi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Doğanın yaşam kültürünü insanların koruması ve kollaması çok önemlidir. Avcılarımız, av yasaklarına uymalı ve doğanın döngüsünü bozmamalıdırlar. Yasak ve kaçak avlanma bu tür güzel ve nesli tükenmekte olan hayvanlarında yok olmasına neden olabilir. Bugün çok güzel bir iş icra ediyoruz. Kınalı keklikleri doğal yaşama bırakıyoruz. İnşallah doğal yaşama ayak uydururlar ve ürerler. Benim isteğim bu kınalı kekliklerin korunmasıdır."

Keklik salınan bölgelerde 2 yıl av yasağı uygulanacağını da hatırlatan Nasır, av koruma ekiplerinin bölgeyi sürekli kontrol altında tutacağını söyledi.

Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Burdur Yaban Hayatı Şube Müdürü Necmettin Ay, Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü İsmail Kaya, Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Mevlüt Kodal ile Akseki Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü personelinin de katıldığı etkinlikte, 14-16 haftalık olan 150 kınalı keklik doğaya salındı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title