Haberler

Dha Yurt Bülteni 12

İZMİT ile Kandıra arasındaki yolda öğrencileri taşıyan bir otobüsün hatalı sollama yaparak karşıdan gelen aracın yolun dışına çıkması ile çarpışmaktan kurtulduğu ve bir hafif ticari aracın yine hatalı sollama yapması sonucu jandarma aracının yolun dışına çıkmasıyla kazadan kurtulduğu anlar...

İZMİT ile Kandıra arasındaki yolda öğrencileri taşıyan bir otobüsün hatalı sollama yaparak karşıdan gelen aracın yolun dışına çıkması ile çarpışmaktan kurtulduğu ve bir hafif ticari aracın yine hatalı sollama yapması sonucu jandarma aracının yolun dışına çıkmasıyla kazadan kurtulduğu anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

3 şeritten oluşan İzmit ile Kandıra arasındaki yolda sık sık kazalar yaşanırken, hatalı sollamaların neden olduğu kazalarda can kayıpları yaşandı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde hatalı sollamalara neden olan sürücülerin yarattığı tehlike gözler önüne serildi. İzmit-Kandıra yolu Tekkeköy mevkiinde 16 Temmuz günü kaydedilen ilk görüntüde, İzmit'ten Kandıra yönüne giden Sadullah K. idaresindeki hafif ticari araç, 2 gidiş 1 geliş olmak üzere 3 şeritli olan yolda hatalı sollama yaptı. Yolun üçüncü şeridine çıkarak önündeki aracı geçmeye çalışan hafif ticari araç, karşı yönden gelen jandarma ekip aracı ile burun buruna geldi. Jandarma aracı yolun dışına çıkarak kaza yapmaktan kurtuldu. Daha sonra aracın peşinden giden jandarma ekibi, hafif ticari aracı durdurarak sürücü Sadullah K.'ye 'Tehlikeli Araç Kullanmak' suçundan 451 TL ceza kesti.

Aynı yerde, İzmit'ten Kandıra istikametine giden Yahya T. idaresindeki otobüs, hatalı sollama yaparak karşı şeride geçti. Kefken'de bulunan bir yaz kampına öğrencileri götürdüğü öğrenilen otobüs, karşı şeritten gelen aracın yolun dışına çıkması sayesinde kaza yapmaktan kurtuldu. Görüntüleri izleyen İzmit İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanlığı ekipleri, otobüsü yol üzerinde kurdukları uygulama noktasında durdurarak ceza yazdı. Muayenesinin de olmadığı belirlenen otobüs sürücüsüne 'Muayenesi yapılmamış araç ile trafiğe çıkmak', ve 'Tehlikeli Araç Kullanmak' suçlarından toplam 578 TL ceza kesildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Jandarma ile çarpışmaktan son anda kurtulan aracın güvenlik kamerası görüntüsü

-Hatalı sollama yapan otobüsün güvenlik kamerası görüntüsü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================= - Yıldırım

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Jandarma Kandıra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title