Haberler

Nijerya'daki Şiddet Olayları

Batı Afrika ülkesi Nijerya'da devam eden şiddet olaylarını önlemek üzere ilk defa ülkenin dört büyük etnik lideri bir araya geldi.

Batı Afrika ülkesi Nijerya'da devam eden şiddet olaylarını önlemek üzere ilk defa ülkenin dört büyük etnik lideri bir araya geldi.

Nijerya'da bulunan en büyük etnik gruplar Hausa, Yoruba, İgbo ve Niger Delta liderleri, ülkedeki şiddet olaylarını durdurmak amacıyla başkent Abuja'da konferans düzenledi.

Konferansa, Arewa Hausa lideri Prof. Dr. Ango Abdullahi, Ohanaeze Ndigbo İgbo lideri John Nwodu, Afenifere Yoruba lideri Prof. Dr. Banji Akintoye ve Niger Delta lideri Edwin Clark ile üst düzey yetkililer, valiler, dini liderler ve basın mensupları katıldı.

Arewa Hausa lideri Abdullahi, burada yaptığı konuşmada, ülkedeki şiddet olaylarının giderek arttığını, bu olayların ne din ne de etnik kökenle ilgili olduğunu belirtti.

Daha önce çatışmaları önlemek için hükümetten yardım beklediklerinin altını çizen Abdullahi, "Bağımsızlıktan önce etnik liderler vardı ve kendi sorunlarını çözüyorlardı. Artık hükümeti karıştırmadan ülkemizde yaşananlara dur demeliyiz." dedi.

Ohanaeze Ndigbo lideri Nwodu da ülkede devam eden katliamlara çözüm bulmak için birbirilerini suçlamak yerine ortak hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

Afenifere Yoruba lideri Prof. Akintoye, "Yaşananlardan kimse gurur duymuyor. Şimdiye kadar hükümet bununla alakalı gerekli önlemleri almadığı için olaylar hala devam ediyor. Hükümet başaramadıysa kendimiz çözüm bulmalıyız." diye konuştu.

Nijerya'da ocak ayından bu yana yaşanan şiddet olaylarında binden fazla kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 4 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Ülkede süregelen şiddet olayları yüzünden etnik gruplar birbirini suçluyordu.

Kaynak: AA / Güncel

Nijerya Afrika Abuja Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title