Haberler

Tmv Okul Yöneticilerini ve Öğretmen Adaylarını Seçiyor

Türkiye Maarif Vakfınca (TMV) düzenlenen Okul Yöneticisi ve Öğretmen Alım Sınavı'ndan 70 ve üzeri puan kazanan adaylar, 8-12 Ağustos'ta İstanbul'da düzenlenecek mülakata katılma hakkı kazanacak.

Türkiye Maarif Vakfınca (TMV) düzenlenen Okul Yöneticisi ve Öğretmen Alım Sınavı'ndan 70 ve üzeri puan kazanan adaylar, 8-12 Ağustos'ta İstanbul'da düzenlenecek mülakata katılma hakkı kazanacak.

TMV'den yapılan yazılı açıklamaya göre, vakfa bağlı okul ve temsilciliklerde çalışacak yönetici ve eğitimcilerin işe alımı için düzenlenen Okul Yöneticisi ve Öğretmen Alım Sınavı, 15 Temmuz'da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde gerçekleştirildi.

Toplamda 200'e yakın adayın dört ayrı salonda katıldığı sınavda adaylara, 150 dakika süre verildi.

Genel yetenek, genel kültür, uluslararası ilişkiler, diplomasi ve eğitim bilimleri alanlarında soruların yer aldığı yazılı sınavdan 70 ve üzeri not alan adaylar, ikinci aşamada 8-12 Ağustos'ta İstanbul'da düzenlenecek mülakat sınavına katılma hakkı kazanacak.

Adaylarda en az iki yıl deneyim aranıyor

Vakıf bu yıl Türkçe, matematik, fizik, kimya, biyoloji, bilgisayar, fen bilgisi, okul öncesi ve PDR bölümlerinden toplam 30 öğretmen alacak.

Vakfa ait okullarda çalışacak 30 okul yöneticisinin belirlendiği sınava katılmak için en az iki yıl resmi veya özel kurumlarda okul yöneticiliği tecrübesine sahip olmak gerekiyor.

Okul yöneticisi pozisyonu için İngilizce, Fransızca, Arapça, Almanca, İspanyolca ve Portekizce dillerinden herhangi birinde yetkinlik aranıyor.

Türkiye Maarif Vakfı okullarında eğitimci olarak görev alacak öğretmenler için de en az iki yıl resmi veya özel eğitim kurumlarında öğretmenlik tecrübesi şartı bulunuyor.

Yönetici adayları yazılı sınavda ek olarak okul işletmeciliği ve yönetim bilimlerinden sorumlu tutulurken, öğretmen adayları kendi branşlarında ek soruları yanıtladı.

"Maarif okullarımızda sadece eğitim vermekle kalmıyor"

Açıklamada konuyla ilgili görüşlerine yer verilen, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Türkiye Maarif Vakfının küresel faaliyetleri neticesinde yerli ve milli bir eğitim anlayışının dünyanın dört bir yanında filizlendiğini belirtti.

Akgün, "Maarif okullarımızda sadece eğitim vermekle kalmıyor, Türk eğitim anlayışının ve milletimize özgü değerlerin güçlü bir zeminde yükselmesini sağlıyoruz. Gerek okul yöneticilerimize gerekse değerli öğretmenlerimize bu anlamda büyük bir sorumluluk düşüyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title