Haberler

Rusya'da Emeklilik Reformu Protesto Edildi

- Gösterinin yapılacağı park önünden görüntüler Göstericilerin parka alınmaları Protestocu gruptan detaylar Konuşmaların yapılması -Moskova ve St.

- Gösterinin yapılacağı park önünden görüntüler

Göstericilerin parka alınmaları

Protestocu gruptan detaylar

Konuşmaların yapılması - Moskova ve St. Petersburg'da hükümetin emeklilik yaşını yükseltecek tasarısını protesto eden gösteriler düzenlendi

MOSKOVA (AA) – Rusya'da hükümetin reform olarak hazırladığı emeklilik yaşını yükselten yasa tasarısını binlerce kişi protesto etti.

Başkent Moskova'da bulunan Sokolniki parkında parlamentoya sunulan emeklilik yaşını yükselten tasarıyı protesto etmek için miting düzenlendi. Hükümetin protesto edildiği mitingi Rusya Federasyonu Komünist Partisi ile Elma partisi de destekledi.

Sol Cephe hareketinin koordinatörü Sergey Udaltsov Twitter hesabından yaptığı açıklamada Moskova'daki mitinge yaklaşık 10 bin kişinin katıldığını bildirdi.

St. Petersburg'da düzenlenen mitinge katılanlar döviz ve afiş yerine, ellerinde kırmızı kart ile hükümeti protesto etti. Yerel basın, protesto gösterisine katılanlardan 14 kişinin polis tarafından göz altına alındığını duyurdu.

2018 FIFA Dünya Kupası nedeniyle daha önce Moskova ve maçların oynandığı şehirlerde protesto gösterilerine izin verilmemişti.

Rus hükümeti, gelecek yıldan itibaren emeklilik yaşının kademeli şekilde erkekler için 60'tan 65'e, kadınlar için de 55'ten 63'e yükseltilmesini öngören tasarısını 14 Haziran'da Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'ya sunmuştu.

Tasarı 19 Temmuz'da Rusya Devlet Duması'nın birinci oturumunda görüşülecek. Tasarının görüşülmesi esnasında Duma binası önünde bazı parti ve sivil toplum kuruluşlarının protesto gösterisi yapması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Moskova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title