Haberler

Sivas Şehit Anne-Oğlunun Mezarlarına Ziyaretçi Akını Hd

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde aracıyla seyir halindeyken PKK'lı teröristlerin önceden yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Nurcan Karakaya ve 10 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya'nın mezarları ziyaretçi akınına uğruyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde aracıyla seyir halindeyken PKK'lı teröristlerin önceden yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Nurcan Karakaya ve 10 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya'nın mezarları ziyaretçi akınına uğruyor.

Yüksekova'da otomobiliyle seyir halinde olan Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya'nın eşi Nurcan Karakaya ve oğlu 10 aylık bebeği Bedirhan Mustafa yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit oldu. Şehit anne ve bebeği dün Şarkışla ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı cenaze töreninin ardından Şarkışla Şehitliği'ne defnedildi. Şehit Nurcan Karakaya'nın baba evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Vatandaşlar ailenin İstiklal Mahallesinde bulunan evine taziye ziyaretlerini sürdürdü. Nurcan Karakaya'nın annesi Suudiye Demir, evinde taziyeleri kabul ediyor. Eşini ve oğlunu toprağa veren ve bugün Kayseri'ye giden Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya ise babaevinde taziyeleri kabul ediyor. Şehit Nurcan Karakaya ve oğlu Bedirhan Mustafa Karakaya'nın mezarına ise halk yoğun ilgi gösteriyor. Şehitlerin mezarına şehirden ve diğer yerlerden gelenler giderek bol bol dua ediyor.

'ŞARKIŞLA AĞLIYOR, TÜRKİYE ALIYOR'

Şehitleri ziyaret etmek için Trabzon'dan geldiğini söyleyen Ali Sepetçi, "Almanya'dan memleketimiz Trabzon'a geldik. Daha sonra bu olayı duyunca gelip bir ziyaret edelim ruhlarına dua edelim dedik. Geldik uğradık, üzgünüz. Öncelikle Sivas'a, Şarkışla'ya tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyorum. Acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Terörü lanetle kınıyoruz. En başta Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. İdam istedik. Artık bunları yapsınlar. Bunların cezaları neyse versinler. Artık bebekler, anneler ağlamasın. Türkiye ağlamasın, Şarkışla ağladığı gibi. Diyecek baka bir şey yok. Üzgünüz, yüreğimizde hissediyoruz. Allah hepsinin belasını versin. Bunlara yapacağımız dua bu. Allah belalarını versin. Şuan Şarkışla ağlıyor, Türkiye alıyor." dedi. Elmas Sepetçi ise, "Tüylerimiz diken diken oldu. Bir bebek, bir anne, bir yuva öldürmekle elinize ne geçiyor. Bir bebek ne yapabilir size. Sözün bittiği yer" diye konuştu.

'11 AYLIK BİR BEBEKTEN NE İSTEYEBİLİRLER'

2005 yılında şehit olan Şehit Piyade Onbaşı Oğuz Balıkçı'nın yakını Songün Aker, "Ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Bebekti bu, 11 aylık bir bebekten ne isteyebilirler. Caniler bunlar, katiller. Lanet olsun bu teröristleri destekleyenlere. Yeter artık. Ben de bir anneyim. Bu tarif edilemeyecek bir acı. Lanet olsun. 11 aylık bir bebekle anneyi nasıl ayırdınız. Bu nasıl bir caniliktir" dedi.

Şehitlerin kabirlerini ziyaret ettikten sonra teröre lanet okuyan Peruze Karabulut (73), "Bebek katili bunlar. Allah bunların belalarını versin. İnşallah Cumhurbaşkanımız söz verdi. Bunların kökünü kesecek. Bunlar insan değil, cani. Kadın çocuk demiyorlar. Allah'ın belaları bunlar. Yazık günah, bak şuna daha 25 yaşında anne ve daha 1 yaşına gelmeyen bebek bu. Yazık günah" diye konuştu.

İKİ GÜN ÖNCE BİRLİKTE FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Bu arada, Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya'nın soysal medya hesabından olaydan 2 gün önce oğluyla birlikte çektirdiği fotoğrafını paylaştığı ve gelen iyi dilek mesajlarına tek tek cevap verdiği görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
title