Haberler

Şevval Sam, Şehit Olan Anne ve 11 Aylık Bebeği İçin Türküsü Seslendirdi

Şevval Sam, şehit olan anne ve 11 aylık bebeği için türküsü seslendirdi

" Şevval Sam : "Lanet okumak istemiyorum, çünkü onlar gibi kötü olmak istemiyorum"

Şevval Sam Büyükçekmece'de binlerce hayranıyla buluştu

Şevval Sam, sevenlerinin ilgisi karşısında gözyaşlarını tutamadı.

İSTANBUL - 19'uncu Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nde sanatçı Şevval Sam Büyükçekmeceli hayranlarıyla buluştu. Sevenlerinin gösterdiği ilgiden dolayı gözyaşlarını tutamayan Şevval Sam, geçtiğimiz günlerde hain pusuda şehit olan anne Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan için sevilen türküsünü seslendirdi.

19'uncu Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nde Şevval Sam Büyükçekmeceli hayranlarıyla buluştu. Binlerce seveni ile buluşan Şevval Sam karşılaştığı ilgi karşısında gözyaşlarını tutamadı. Büyükçekmecelilerin ilgiyle seyrettiği konserde Şevval Sam'ın şarkılarına eşlik ettiler. Vatandaşlar konseri cep telefonlarıyla kaydedip, canlı yayın açarak o anları ölümsüzleştirdiler. Duygusal anların yaşandığı konserde Şevval Sam geçtiğimiz günlerde hain pusuda şehit olan anne Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan için sevilen türküsünü seslendirdi. Duygusal anların yaşandığı konserde Şevval Sam; "Her türlü terörü, her türlü ayrımcılığı, her türlü art niyeti, her türlü birlikteliğe zarar veren insanı bütün kalbimle kınıyorum" diyerek terörü kınadı.

19'uncu Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nde Heykel Sempozyumu'nun heykeltıraşları, heykellerini Büyükçekmece Belediyesi'ne teslim etme töreni yapıldı. Birbirinden güzel heykelleri Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yakından takip etti, bilgiler aldı. Heykeltıraşlara daha sonrasında Başkan Akgün'den çiçek hediye edildi. Hatıra fotoğrafıyla bu an ölümsüzleştirildi. Kemal Sunal Amfi Tiyatrosu'nda heykeltıraşlara plaketleri takdim edildi. Heykeltıraş yarışmacıların heykelleri, Büyükçekmece belediye binasında yer alacak.

Festivalde renkli zumba şov gösterisi

Festivalde Çocuk El Sanatları Atölyesi de vatandaşlar için Kültürpark'ta açıldı. Çocukların söylediği şarkılarla açılış yapıldı, Başkan Akgün de eşlik etti. Açılışı yapılan atölyede çocukların yaptığı resimler ve çeşitli faaliyetler bu atölyede sergilendi. Yüzlerce eserin olduğu atölye vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nde geleneksel hale gelen Uluslararası Altınköprü Dans Yarışması öncesi vatandaşlar Zumba Şov ile hareketlendi. 7'den 70'e herkes yorulmadan dakikalarca zumba yaptı. Ardından dans yarışmasına geçildi. Geleneksel halk oyunlarıyla yarışmaya giren ülkeler jüri üyelerine sunuldu. Kıyafetlerinden oyunlarına kadar pek çok konuda değerlendirilecek olan halk oyunları, festivalin sonunda 1'incisi açıklanacak.

Yılın Basın Ödülü ise Gazeteci Altan Öymen ve Gazeteci İsmail Saymaz'a verildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gazetecilere ödüllerini takdim ettiler.

Büyükçekmece'ye 100 bin kişilik amfi sözü

Yeni projesinin sözünü veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Bu amfi yerinde duruyor, tam karşısına bunun dört katı büyüklüğünde amfiye ilkbaharda başlıyoruz. Allah nasip ederse Büyükçekmece'yi kültürün başkenti yaparken İstanbul'da olmayan bir estetik, müstesna bir amfiye, hiç kimsenin dışarıda kalmadığı ama aynı zamanda sahnesi dışarıya açık 100 bin kişilik büyük konserlerin, kültürel faaliyetlerin yapılabileceği bir hizmeti, amfiyi, kültür arenasını yapmak üzere yola çıktık" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Şevval Sam Genel Haberler

title