Haberler

Mike Pence Kimdir?

Güncelleme:

Donald Trump'ın sağ kolu olan Mike Pence kimdir?

MIKE PENCE KİMDİR?

7 Haziran 1959; Columbus, Indiana doğumlu Pence, Cumhuriyetçi Parti üyesi olan Pence, valilik görevinden önce Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi'nde Indiana eyaletini temsil etti. 15 Temmuz 2016 tarihinde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, başkan yardımcısı adayı olarak Pence'i seçtiğini açıkladı. 9 Kasım 2016 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinde Donald Trump başkan seçildiği için 20 Ocak 2017'de Trump başkan, kendisi başkan yardımcısı olmuştur.

Türkiye'nin Yaptırım Kararı Aldığı Mike Pence Kimdir?

İKİNCİ SINIF ÜNLÜ

Seçim kampanyası boyunca çok fazla ön plana çıkmayan Mike Pence'e "ikinci sınıf ünlü" yakıştırması yapılmıştı. Eski bir radyo programcısı olan 57 yaşındaki Mike Pence, Cumhuriyetçiler içerisindeki "Çay Partisi Hareketi"ni destekleyen bir isim.

EVANJELİST KİLİSE MENSUBU KOYU BİR MUHAFAZAKAR

Mike Pence "evanjelist kilise" mensubu ve koyu muhafazakar görüşleriyle tanınıyor.ABD topraklarında doğanlara doğrudan vatandaşlık verilmesini öngören yasaya şiddetle karşı çıkan Mike Pence, bunun "sürekli oturum ve çalışma", "vergi verme" ve "zorunlu askerlik" gibi şartlar altında mümkün olmasını savunuyor.

Göçmenlik, eşcinsel hakları ve kürtaj gibi konularda da liberal yaklaşımları reddeden Pence, "küresel ısınma"nın çevreci örgütlerin uydurduğu bir masal olduğunu ileri sürüyor.

Türkiye'nin Yaptırım Kararı Aldığı Mike Pence Kimdir?

ABD BAŞKANI OLABİLİR

John F. Kennedy'den esinlerek siyasete girdiğini söyleyen Pence, Donald Trump eğer ilk görev görev süresinin ikinci yarısında görevinden azledilirse, Başkan Yardımcısı Mike Pence, sistem gereği otomatik olarak başkanlık görevine getirilecek.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title