Haberler

CHP'li Ağbaba'dan İş Güvenliği Tepkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "İş yerleri, işçilere ve tüm çalışanlara adeta birer mezar olmuştur. Ölümler, işin fıtratından değil, Hükümetin ihmalindendir." değerlendirmesinde bulundu.

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Sirkeci'deki tarihi PTT binasının restorasyonunda çalışırken düşerek hayatını kaybeden Dilek Duyar'ın göz göre göre iş cinayetine kurban gittiğini savundu.

İşçilerin çalışırken ölüm kalım savaşı verdiklerini belirten Ağbaba, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı 100 günlük çalışma programı toplantısında, bir ekonomik savaş ile karşı karşıya olunduğunu ve herkesin bu savaşta yerli ve milli hassasiyet ile davranması gerektiğini belirtti. Evet, bu ülkede bir savaş yaşanıyor. Ama bu savaş her gün iş yerlerinde yaşam savaşı veren işçiler ile onları göz göre göre ölüme terk edenler arasında geçmektedir." ifadelerini kullandı.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği meclisinin son verilerine göre temmuz ayında en az 195 işçinin iş yerlerinde çalışırken yaşamını yitirdiğini aktaran Ağbaba, aynı verilere göre ocak ayığnda 144, şubat ayında 128, mart ayında 129, nisan ayında 188, mayıs ayında 169, haziran ayında 150 işçinin iş yerlerinde ölüme terk edildiğini ileri sürdü.

Ağbaba, "18 Temmuz'da sona eren iki yıllık OHAL rejiminin işçilere bilançosu çok ağır oldu. İki yıl süren OHAL rejiminde 4 binden fazla işçi ölüme terk edildi." ifadesini kullandı.

"İşçi ölümlerinde Avrupa'da 1'inci dünyada 3'üncü sıradayız"

Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla adeta bir işçi mezarlığına dönüştüğü iddiasında bulunan Ağbaba, şunları kaydetti:

"İşçi sağlığı ve güvenliğini esas alan 6331 sayılı yasa da ne yazık ki kağıt üzerinde kalmaktan öteye gidememiştir. Yine iş yerleri her türlü denetimden uzak bir şekilde faaliyet göstermeye devam etmiş ve en nihayetinde ülkemiz işçi cinayetlerinde Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü olmuştur. AKP'nin ve Cumhurbaşkanı'nın o çok övündüğü büyüyen Türkiye masalı, ne yazık ki binlerce işçinin kanına ve canına mal olmuştur. AKP iktidarından bugüne kadar 25 bine yakın işçi, iş yerlerinde çalışırken yaşamını yitirmiştir. İş yerleri, işçilere ve tüm çalışanlara adeta birer mezar olmuştur. Ölümler, işin fıtratından değil, Hükümetin ihmalindendir. Gerekli önemleri almayan devlet yetkilileri ve AKP iktidarı bugüne kadar yaşanan cinayetlerin birinci dereceden sorumlusudur."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title