Haberler

Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası

- Ramazan Sarı'nın müsabakasından detaylar

Feyzullah Aktürk'ün müsabakasından detaylar

Ödül töreni ve güreşçilerin açıklamaları Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası

Erkekler 79 kiloda Ramazan Sarı altın, 97 kiloda Feyzullah Aktürk gümüş madalya kazandı

Milli sporcu Sarı: "Çok şükür bütün rakiplerimi yenerek şampiyon oldum"

ROMA - Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda mücadele eden milli sporculardan Ramazan Sarı altın, Feyzullah Aktürk gümüş madalya kazandı.

İtalya'nın başkenti Roma'da devam eden şampiyonanın altıncı gününde, erkekler 79 kiloda mindere çıkan Ramazan Sarı, finalde Moldovalı Adrian Grosul'u 7-4 yenerek altın madalyaya uzandı.

97 kiloda mücadele eden Feyzullah Aktürk ise finalde Avrupa şampiyonu Gürcü rakibi Zuriko Urtasvili'ye yenilerek gümüş madalyada kaldı.

Şampiyonanın son gününde yarın 86 kiloda Arif Özen altın, 92 kiloda Erhan Yaylacı, 125 kiloda Oktay Güngör bronz madalya için mindere çıkacak.

"Çocukluğumdan beri hayalim"

Avrupa şampiyonu Ramazan Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli takıma ilk kez girdiğini belirterek, "Çok şükür, elhamdülillah çocukluğumdan beri hayalim olan Avrupa Şampiyonasına ilk kez geldim. Çok şükür bütün rakiplerimi yenerek şampiyon oldum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, hepsinden Allah razı olsun." diye konuştu.

Gümüş madalya kazanan Feyzullah Aktürk de dünya şampiyonası için en iyi şekilde hazırlanacağını dile getirerek, "İçimde bir burukluk var, finale çıkıp İstiklal Marşını okutamadım. İnşallah bu burukluğu dünya şampiyonasında telafi etmek istiyorum. İstiklal marşımızı okutup bayrağımızı göndere çektirmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Ramazan Sarı Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title