Haberler

Ypg/pkk'nın Çocukları Savaştırdığı Bir Kez Daha Kanıtlandı"

Türkiye'nin, Zeytin Dalı Harekatında birçok kez belgeleriyle ortaya koyduğu YPG/PKK'nın çocukları savaştırarak ölüme göndermesi, Uluslararası İnsan Hakları Gözlemevi raporu ile bir kez daha gözler önüne serildi.

Türkiye'nin, Zeytin Dalı Harekatında birçok kez belgeleriyle ortaya koyduğu YPG/PKK'nın çocukları savaştırarak ölüme göndermesi, Uluslararası İnsan Hakları Gözlemevi raporu ile bir kez daha gözler önüne serildi.

Güvenlik kaynakları, yurt içinde ve komşu bölgelerde inanılırlığını yitiren ve bu nedenle eleman temininde güçlük çeken terör örgütünün, çocukları zorla silah altına alarak sosyal dokuyu bozmaya, ailelerinin hayatını karartmaya, çocukları kandırarak barış ve huzuru baltalamaya devam ettiğini, raporun bunu bir kez daha gözler önüne serdiği değerlendirmesini yapıyor.

Türkiye'nin, terör örgütlerine yönelik Afrin'de icra edilen Zeytin Dalı Harekatı esnasında birçok kez kanıtladığı, YPG/PKK'nın çocukları ailelerinden zorla kopararak ölüme gönderdiği gerçeği, Uluslararası İnsan Hakları Gözlemevi raporu ile bir kez daha belgelendi.

Çocuklar hatta bebekler hedef seçiliyor

Okul sıralarında kalem tutma yaşındaki çocukları ellerinde kalaşnikoflar ile eğitime tabi tutan ve dağa çıkaran terör örgütü, sadece çocukları ölüme sürmekle kalmıyor, hedef de alıyor.

Terör örgütünün acımasızlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde katlettiği Bedirhan Mustafa bebek ve annesi örneğinde de olduğu gibi sivil, kadın, çocuk ve hatta bebek demeden yaptığı katliamlar da rapordaki tespitlerle örtüşüyor.

Uluslararası İnsan Hakları Gözlemevi Raporu

Uluslararası İnsan Hakları Gözlemevi'nin 3 Ağustos'ta yayımladığı raporda "Silahlı grup, bir kısmı aileleri kontrolünde kamplarda yaşayanlar dahil, çocukları saflarına katmayı derhal durdurmalı." ifadeleri yer aldı. Raporda, 18 yaşından küçüklerin silah altına alınmasının uluslararası hukukça yasaklandığı, 15 yaşından küçük çocukların bu uygulamaya tabi tutulmasının ise savaş suçu olduğu vurgulandı.

Terör örgütünün küçük yaştaki çocukları kaçırdığı ve onların akıbetleriyle ilgili ailelerinin bilgi sahibi olmalarını engellediği kaydedildi.

"ABD, desteklediği örgüte çocuk askerleri kullanmayı bırakması için baskı uygulamalı." ifadesinin bulunduğu raporda, çocukları kaçırılan ailelerle yapılan röportajlara da yer verildi. 8 ailenin 13-17 yaşlarında 6 kız ve 2 erkek çocuğunun silah altına alındığı örneği rapora yansıdı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ile İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) gibi kuruluşlar da YPG/PKK'nın çocukları savaştırarak uluslararası hukuku ihlal ettiğini daha önce de pek çok kez yayımladıkları raporlarla kayıt altına almıştı.

Kaynak: AA / Politika

Politika Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title