Haberler

Tff Süper Kupa Maçının Ardından - Fatih Terim

TFF Süper Kupa maçında Akhisarspor'a penaltılarda 5-4 mağlup olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Galatasaray'ın başında çıktığı 400. maçında iyi bir oyun oynanmasını ve kupanın alınmasını arzu ettiğini ancak bunun nasip olmadığını söyledi.

Terim, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iki takımın da kupayı kazanmak istediğini belirtti.

Haftaya Süper Lig'in başlayacağını hatırlatan Terim, "Bugün itibariyle ne yapmamız gerekiyorsa çabuk aksiyon almamız gerekiyor. Akhisarspor'u tebrik ediyorum. Hayırlı olsun. 400. maçımızda iyi bir oyun oynanmasını ve kupa alınmasını isterdim. Ama nasip değilmiş. Rakibimizi tebrik ediyor hayırlı olsun diyoruz. Türkiye liginin de başlayacağı bu hafta bütün takımlara kazasız belasız bir sezon diliyorum." şeklinde konuştu.

Bazı bahanelere sığınılmaması gerektiğin vurgulayan Terim, şunları kaydetti:

"Galatasaray takımı burada gelip oynayarak bu kupayı almalı. Doğrusu budur. Ama kaybetsekte kazansakta, takımda ciddi bir konsentre muhakkakki bazı oyuncularımızın çok konsantre olmadığı ortada. Unutulmamalıdır ki ne kadar iyi oyuncu olursanız olun, ne kadar yetenekli oyuncu olarsanız olun aynı anda atletik performanslarınızın da üst seviyede olması gerekir, doğru yapabilmeniz için. Bunun için de kendinizi iyi hazırlamanız gerekir. Bazı oyuncularımızın fizik eksikliği çok açık. Geçen süre içerisinde bir takım sıkıntılardan dolayı. Yarın sabah itibariyle çalışmaya devam. Lige iyi bir başlangıç için çalışacağız. Ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Sonuç itibariyle penaltılarla bir kupa kaybettik. Kazanmak isterdik. Galatasaraylılara sezona başlarken bir kupayla girmelerini sağlamak için ama olmadı. Kendi içimizdeki bazı şeyleri de çok çabuk çözeceğimizden de emin olabilirsiniz."

Galatasaray'ın daha iyi oynaması gerektiğini ifade eden Terim, "Şu anki seviyeden biraz daha iyi olunması gerektiğini ifade ediyorum. Şikayet etmiyorum. Çünkü durumuzu bildiğimiz için biz şartları zorluyoruz. Yapabiliriz. Bazı adımları daha cesur atmalıyız. Hiç kimse Galatasaray'dan daha büyük değildir. Adımları daha cesur atacağız. Aslan gibi ligimize çıkacacağız. İddialı bir şekilde oyunumuzu oynayacağız. Yine şampiyonluk iddiasıyla oynayacağız. Benim bütün derdim bu takımla biz şampiyonlar liginde cezalandırılırız. Daha doğrusu bu oyunla. Yine değişeceğiz, oyunumuz daha da gelişecek. Daha iyi olacağız. Ama oradaki tecrübem beni şimdiden ikaz etmeye zorluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Akhisarspor cephesi

Akhisarspor Teknik Direktörü Safet Susic, güzel bir gece yaşadıklarını dile getirdi.

İyi ve kaliteli bir takıma karşı oynamanın kolay olmadığını aktaran Susic, şunları kaydetti:

"Öncelikle futbolcularımı kazandıkları zafer için tebrik ediyorum. Futbolcularıma sahaya çıkmadan önce, 'sahaya çıkın ve futbol oynayın, hiçbir zaman baskı altına girmeyin, çünkü karşımızda büyük bir takım var ve bunun farkındayız. Kaybettiğiniz takdirde kimse size bir şey demeyecek. Kaybetseniz de büyük bir şey kaybetmeyeceksiniz. Bundan dolayı siz sahaya çıkın ve elinizden geleni yapın ve oyundan zevk alın.' dedim. Onlarda bugün 120 dakika boyunca ellerinden geleni yaptılar. Maçın sonunda kupayı almayı hak ettiler."

Kupaya Galatasaray'dan daha fazla motive olduklarının altını çizen Susic, "Galatasaray zaten bu kupayı 5 defa almıştı. Bizim ise bir daha ne zaman kazanacağımız belli değildi. O yüzden kupayı almaya Galatasaray'a göre daha fazla motiveydik." şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin Fatih Terim'in açıklamalarını takip eden basın mensuplarının, kendisini beklemeden salonu terk etmeleriyle ilgili soruya ise "Her halde çok yorgundular. O yüzden gitmek istemişlerdir. Şu an baya bir geç oldu. Saat 01.00'e geliyor. Bunlar bizim için önemli değil. Önemli olan bugün sahadaki mücadeleydi. Bir aydır bu maça hazırlanıyoruz. Herkes sahada elinden geleni yapmaya çalıştı. Belki de bu yüzden bu kapayı kazandık. Dikkat edilmesi gereken olay bu bence." diye yanıtladı.

Kaynak: AA / Spor

Fatih Terim Galatasaray Süper Kupa Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title