Haberler

Tunceli Tkpml Tikko'nun Ovacık Gücü Çökertildi

Tkp/ML TİKKO'nun Ovacık gücü çökertildiTUNCELİ kırsal alanında yasadışı silahlı faaliyet yürüten 3 sol örgütten biri olan TKP/ML TİKKO örgütünün Türkiye'deki iki numaralı ismi ile örgütün sözde Ovacık gücü sorumlusu dün gece başlayan ve bugün sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada ölü...

Tkp/ML TİKKO'nun Ovacık gücü çökertildi

TUNCELİ kırsal alanında yasadışı silahlı faaliyet yürüten 3 sol örgütten biri olan TKP/ML TİKKO örgütünün Türkiye'deki iki numaralı ismi ile örgütün sözde Ovacık gücü sorumlusu dün gece başlayan ve bugün sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada ölü olarak ele geçirildi.

Tunceli kırsal alanında terör örgütü PKK ile birlikte yasadışı silahlı faaliyet yürüten MAOİST sol örgüt TKP/ML TİKKO örgütünün Türkiye'deki iki numaralı ismi olan Deniz Doğan kod isimli Cumhur Sinan Oktulmuş'un, örgütün Türkiye'deki iki numaralı ismi olduğu, uzun yıllar PKK içinde Kandil bölgesinde silahlı eğitim aldıktan sonra Tunceli kırsal alanına geldiği öğrenildi.

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye Tunceli ile Erzincan arasında bulunan ve ovacık sınarları içinde yer alan Mercan dağlarının eteklerinde yer alan Işıkvuran ile Şahverdi köyleri arasındaki bölgede bir grup TKP/ML TİKKO üyesinin bölgedeki askeri karakollara yönelik silahlı eylem yapmak için hareketli olduğunun tespit edilmesinden sonra dün sabah saatlerinde, Tunceli İl Jandarma Komutanlığına bağlı JÖH timleri bölgeye hava destekli operasyon başlattı. Dün gece saatlerinde Şahverdi kırsal alanında ormanlık alanda haraketli olan grubun tespit edilmesiyle çatışma çıktı. Tunceli ve Ovacık merkezden bölgeye sevkedilen JÖH timleri ile TKP/ML TİKKO teröristleri arasında çok yakın mesafede sabah saatlerine kadar süren sıcak çatışmada, aralarında örgütün Türkiye'deki iki numaralı ismi olan ve örgütün Tunceli kırsal alan sorumlusu konumunda bulunan Deniz Doğan kod isimli Cumhur Sinan Oktulmuş ile birlikte örgütün sözde Ovacık gücü sorumlusu olan Yusuf kod isimli İlker Tezer ile birlikte toplam 6 silahlı örgüt üyesi ölü ele geçirildi. Ölü olarak ele geçirilen 1983 Tarsus doğumlu olan ve örgütün Türkiye'deki 2 numaralı ismi Deniz Doğan kod isimli Cumhur Sinan Oktulmuş'un yaklaşık 12 yıldır örgütün kırsal alan yapılanması içinde yeraldığı ve Tunceli kırsalında birçok eyleme katıldığı tespit edildi. Ölü ele geçirilen her iki örgüt yöneticisinin en çok arananlar listesinde turuncu listede yer aldığı öğrenildi.

NAZİMİYE'DE 1 PKK'LI ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Tunceli kırsal alanında PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar devam ederken, Nazimiye ilçesine bağlı Doğantaş köyü kırsal alanında bir grup PKK'lı ile öğlen saatlerinde sıcak temas sağlandı. Halen yakın mesafede yaşanan çatışmalar sırasında şu ana kadar 1 PKK'lı teröristin ölü ele geçirildiği, bölgede yoğun çatışmaların hala devam ettiği belirtildi.

Tunceli Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığımızca Nazımiye kırsalında icra edilen operasyonda teröristlerle sıcak temas sağlanmış, 1 bölücü terör örgütü mensubu terörist silahıyla birlikte (1 adet kalaşnikof) ölü olarak ele geçirilmiştir. Bölgede İl Jandarma Komutanlığımızca operasyon devam etmekte olup, gelişmelerden kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title