Haberler

Küresel Piyasalar – Avrupa'da Endeksler Ticaret Savaşı Endişeleriyle Düşüşte

– Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın parasal sıkılaştırmaya yıl içinde devam edeceği beklentilerinin güçlenmesine paralel, ABD-Çin arasında tekrar yükselen ticaret savaşı gerilimi ve ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımların yarın tekrar yürürlüğe girmesine paralel Asya karışık...

– Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın parasal sıkılaştırmaya yıl içinde devam edeceği beklentilerinin güçlenmesine paralel, ABD-Çin arasında tekrar yükselen ticaret savaşı gerilimi ve ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımların yarın tekrar yürürlüğe girmesine paralel Asya karışık seyirle kapanırken, Avrupa'da endeksler düşüşte. Wall Street vadelileri ise ABD borsalarının da düşüşle açılacağına işaret ediyor.

ABD'de Donald Trump hükümeti Çin'in 200 milyar dolarlık ürününe uygulanması beklenen gümrük vergisinin yüzde 10'dan yüzde 25'e çıkarılmasını değerlendirirken, Çin'in de Cuma günü 60 milyarlık ABD ürününe daha ek gümrük vergisi getireceği belirtilmişti.

AVRUPA – Avrupa'da borsalar ABD ve Çin arasında tam bir ticaret savaşı yaşanacağı endişeleriyle haftaya düşüşle başladı. Almanya'dan İnşaat PMI verisi geldi.

ALMANYA - Almanya İnşaat Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Temmuz'da değişiklik göstermeyerek 50.0 olarak gerçekleşti.

Gelişmelere paralel Avrupa borsalarında;

DAX yüzde 0.27,

FTSE yüzde 0.16,

CAC yüzde 0.123,

FTSE MIB yüzde 0.29,

Stoxx 600 ise yüzde 0.28 düştü.

ASYA – Asya borsalarında ABD-Çin ticaret savaşı geriliminin artmasıyla endeksler Shanghay öncülüğünde düştü. Büyük endekslerden sadece HSI yükseldi.

Gelişmelere paralel Asya borsalarında;

Nikkei yüzde 0.08,

Shanghai yüzde 1.26,

KOSPI yüzde 0.05 düşerken,

HSI yüzde 0.52 yükselişle kapandı.

DOLAR endeksi yüzde 0.20 artışla 95.42 düzeyine yükseldi.

EURO/DOLAR paritesi ise dolardaki yükselişe bağlı yüzde 0.41 düşüşle 1.1549 düzeyine geriledi.

DOLAR/YEN, doların güvenli liman Japon yeni karşısında yüzde 0.14 değer kazanmasıyla 111.43 düzeyinde.

STERLİN/DOLAR ise yüzde 0.47 düşüşle 1.2942 düzeyine yükseldi.

KÜRESEL PETROL piyasalarında Türkiye'nin de akaryakıt fiyatlarını belirmede ölçüt olarak kullandığı Brent ham petrolü günlük yüzde 0.93 artışla varil başına 73.89 dolardan, ABD hafif petrolü de günlük yüzde 1.24 artışla 69.34 dolardan işlem görüyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) referans fiyat olarak belirlediği sepet fiyatı Cuma günü 0.46 dolar artışla 72.07 dolara yükseldi. Perşembe günü OPEC sepet fiyatı 71.61 dolar düzeyindeydi.

OPEC Petrol Sepeti, Saharan Blend (Cezayir), Girassol (Angola), Oriente (Ekvador), Rabi Light (Gabon), Minas (Endonezya, Iran Heavy (İran), Basra Light (Irak), Kuwait Export (Kuveyt), Es Sider (Libya), Bonny Light (Nijerya), Qatar Marine (Katar), Arab Light (Suudi Arabistan), Murban (BAE) ve Merey (Venezuela) petrol fiyatlarından hesaplanıyor - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title