Haberler

Dha Yurt Bülteni 11

Daha önce de 7 kişiyi öldüren, güvenlik görevlisinin katil zanlısı adliyeye sevk edildiSORULARI YANITSIZ BIRAKTIKayseri'de daha önce 7 kişiyi öldürüp, son olarak 5 gün önce bir villanının güvenlik görevlisi Sami Yılmaz (47) cinayeti ile ilgili gözaltına alınan 'Avcı' lakaplı seri katil...

Daha önce de 7 kişiyi öldüren, güvenlik görevlisinin katil zanlısı adliyeye sevk edildi

SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

Kayseri'de daha önce 7 kişiyi öldürüp, son olarak 5 gün önce bir villanının güvenlik görevlisi Sami Yılmaz (47) cinayeti ile ilgili gözaltına alınan 'Avcı' lakaplı seri katil Hamdi Kayapınar (39), Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin sorgusunun ardından parmak izi işlemleri için Melikgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Kayapınar, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

ADLİYEYE SEKV EDİLDİ

Kayseri'de 5 gün önce güvenlik görevlisi Sami Yılmaz'ı vurarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Hamdi Kayapınar, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.

GÖRÜNTÜ GÖKÜMÜ

------------------

Zanlının adliyeye sevk edilmesi

Haber - Kamera: Yasin DALKILIÇ, KAYSERİ

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========

Kopan baş parmağının yerine ayağından alınan parmak nakledildi

ŞANLIURFA'da, traktör kayışına sıkışması sonucu sağ elinin baş parmağı kopan Sezgin Aktan'a (12), sol ayağından alınan parmak, 5 saatlik operasyonla nakledildi. Kopan el parmağının yerine ayak parmağının dikilmesiyle mutlu olan Aktan, doktorlara teşekkür etti.

Tarlada çalışırken, traktörün kayışına parmağını kazara kaptıran Sezgin Aktan, yakınları tarafından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste yapılan müdahalede fazla zarar gören parmağı yerine dikilemeyen Aktan, plastik cerrahi servisine sevk edildi. Hastanenin plastik cerrahi doktorlarından Opr. Dr. Yakup Işık, küçük çocuğun hasarlı parmağının yerine dikilmesinin mümkün olmadığını, bunun ileride yüzde 50 kayba neden olacağını ailesine söyledi. Işık, Aktan ailesine çocukları için 'ayaktan ele parmak transferi'ni tavsiye etti. Aile fertleri doktorun tavsiyesine olumlu cevap verince Sezgin Aktan ameliyata alındı. Şanlıurfa'da ilk defa yapılan ameliyat için Opr. Dr. Yakup Işık, başkanlığında Opr. Dr. Abdülkadir Calavul, Opr. Dr. Sedat Avşar, Opr. Dr. Kadir Tasasız'dan ekip oluşturuldu. Aktan'ın ayağından alınan parmak, 5 saat süren operasyonla kopan baş parmağının yerine nakledildi.

'KRİTİK DÖNEMİ ATLATTIK'

Zor operasyonun başarıyla gerçekleştirilmesinin memnuniyetini yaşadıklarını kaydeden Op. Dr. Sedat Avşar, "Bu ameliyatla sol ayağın 2'nci parmağını alarak, sağ el 1'inci parmağa başarılı bir şekilde naklettik. Ameliyat sonrası kritik dönemi atlatmış bulunuyoruz ve hastamızı yakın zamanda taburcu etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Dr. İdris Dağ ise Şanlıurfa'da ilk defa bu operasyonun gerçekleştirildiğini belirterek, doktorları tebrik etti. Dağ, "Hastanemiz her geçen gün başarılı cerrahi operasyonlarla adından söz ettirmeye başladı. Oldukça zor olan bu ameliyatların bizim hastanemizde yapılması hem bizlerin hem de bölge halkının takdirini kazanıyor" dedi.

Kopan el parmağının yerine ayağından alınan parmağın dikilmesiyle çok mutlu olduğunu dile getiren Sezgin Aktan ise ameliyatı gerçekleştiren doktorlara teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Ameliyat olan Sezgin Aktan

Doktorlar ameliyat hakkında açıklama yapması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: ŞANLIURFA

370 MB

===============

Babasının iş yerinde akıma kapılan Hasan, yaşama tutunamadı

GAZİANTEP'te babasına ait marangoz atölyesinde çalışırken elektrik akımına kapılan Hasan Bozgeyik (19), tedavi gördüğü hastanede 3 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Olay, Cumartesi günü Narlıtepe Mahallesi'nde meydana geldi. Babası Ali Bozgeyik'e ait marangoz atölyesinde makineleri çalıştırmak için elektrik şalterini kaldırmak isterken akıma kapılarak ağır yaralandı. Vücudunun büyük bölümünde yanıklar oluşan Bozgeyik, ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yanık ünitesinde tedaviye alınan Bozgeyik, bu sabah 3 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti.

Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Hasan Bozgeyik'in cesedi, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Hasan Bozgeyik'ın fotoğrafı

Adli Tıp kurumu

Cenaze aracının gelişi

Cenazenin araca konulması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP

169 MB

===============

İkna etmek isteyenlere çekilin deyip, atladı

KARAMAN'da bir inşaatın 2'nci katın balkonuna çıkan Senanur E.(16), çevredekiler ikna etmek istemesine rağmen, 'Çekilin, hakkınızı helal edin' deyip, kendini aşağı bıraktı. Kum yığının üzerine düşen ve ambulansla hastaneye kaldırılan Senanur E.'nin vücudunda kırıklar oluştuğu belirlendi. Genç kızın atlama anı da çevredekiler tarafından cep telefonuna kaydedildi.

Olay, Mansur Dede Mahallesi 97 numaralı sokakta bir inşaatta meydana geldi. Giriş kapısı kilitli olan inşaat halindeki binaya tırmanarak penceren giren Senanur E., ikinci katın balkonuna çıkıp, atlamak istedi. Durumu fark edip toplanan çevredekiler Senunar E.'ye atlamaması için ikna etmeye çalıştı. İkna olmayan Senanur, 'Çekilin, hakkınızı halel edin' deyip kendisini balkondan sarkıttı. Ardından da aşağı bıraktı. Aşağıda biriken kalabalık, genç kızı tutmaya çalıştı; ancak başarılı olamadı. Kum yığını üzerine düşen Senanur E., ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Senanur E.'nin vücudunda kırıklar oluştuğu belirlendi. Genç kızın atlama anı ise çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Genç kızı ikna etmeye çalışmaları

Atlaması

Ambulanstan indirilip hastaneye alınması

Genel ve detay

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN

=================================

Karboğazı Zafer Şöleni sona erdi

MERSİN'in Tarsus ilçesinde düzenlenen 18'inci Karboğazı Zafer Şöleni, Mustafa Yıldızdoğan ve Songül Karlı konseri ile sona erdi.

Tarsus Cumhuriyet Meydanı'ndaki konserde sahneye ilk çıkan isim olan Songül Karlı, en beğenilen parçalarıyla alandaki binlerce kişiye unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Gecede coşku ise Mustafa Yıldızdoğan'ın sahne almasıyla doruğa ulaştı. Konserine, "Allah vatanın biriliğini ve dirliğini bozmasın" diyerek başlayan Yıldızdoğan, yeni ve eski albümlerinde yer alan şarkılarını Tarsuslular için seslendirdi. Yıldızdoğan, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin misafiri olarak kente gelen 3 kadın Kırgız sanatçıyla da düet yaptı. Konserin sonunda Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can tarafından sanatçılara plaket verildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Karboğazı Destanı Kuvai Millliye Anıtından görüntü

Şölende çocuklar için kurulan oyun yerleri

Belediye Başkanlarının vatandaşlarla selamlaşmaları

Belediye Başkanları ve Milletvekilinin Kuvai Milliye Anıtı üzerinde poz vermeleri

Şölendeki gösterilerden bölümler

Geleneksel oyunlardan ve eğlencelerden görüntü

Karboğazındaki ilk gün konserlerinden kesitler

Mehter takımı

Cirit ekibinin atlarla geçişi

İkinci gün Tarsus Merkez'de yapılan konserde sahne alan sanatçı Songül Karlı

Tarsus Belediye Başkanı'nın Songül Karlı'ya çiçek ve plaket vermesi

Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan'ın "Türkiyem" adlı eser ile sahne alması

Mustafa Yıldızdoğan'ın konserinden kesitler

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan'ın Karboğazı Destanını kısaca anlatması

Tufan'ın Yıldızdoğan'a plaket vermesi

SÜRE: 05'26"   BOYUT: 331 MB

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN/TARSUS(MERSİN),

===============

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
title