Haberler
BBC

Peçe Takan Kadınları Posta Kutusuna Benzeten Boris Johnson İçin İhraç Çağrısı

Güncelleme:

Peçe takan kadınları posta kutusu ve banka soyguncularına benzeten eski İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'a tepkiler artarken, iktidardaki Muhafazakar Parti'den Lordlar Kamerası üyesi Mohamed Iltaf Sheikh, "Johnson artık partimizi temsil etmiyor" dedi.

Peçe takan kadınları posta kutusu ve banka soyguncularına benzeten eski İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'a tepkiler artarken, iktidardaki Muhafazakar Parti'den Lordlar Kamerası üyesi Mohamed Iltaf Sheikh, "Johnson artık partimizi temsil etmiyor. Partiden ihraç edilmeli" dedi.

Başbakan Theresa May de Johnson'ın sözlerinin "incitici" olduğunu söyledi. Johnson geçen ay İngiltere'nin AB'den ayrılma süreci tartışmaları nedeniyle dışişleri bakanlığından istifa etmişti.

AŞIRI SAĞCILARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜ

İngiltere Müslüman Konseyi Johnson'ı "aşırı sağcıların ekmeğine yağ sürmekle" suçlarken, Muhafazakar Parti ve ana muhalefetteki bazı İşçi Partisi milletvekilleri eski Bakan'dan özür dilemesini istedi.

"POSTA KUTUSUNA BENZİYORLAR"

Johnson, Daily Telegraph gazetesindeki makalesinde Danimarka'da bu ay yürürlüğe giren peçe yasağını değerlendirirken 'peçenin yasaklanmasına' karşı olduğunu belirtmiş ve "Ama peçe takan kadınlar kesinlikle çok gülünç görünüyorlar. Posta kutusuna benziyorlar" demişti.

"ARTIK ÖZÜR DİLESEDE YETMEZ"

Daha önce Johnson'ın Muhafazakar Parti'nin lideri olabilmek için "Müslümanları sıçrama taşı olarak kullandığını" söyleyen Mohamed Iltaf Sheikh, BBC'ye açıklamasında "Artık özür dilese de yetmez" ifadelerini kullandı.

Eski Başbakan David Cameron'ın danışmanlarından olan Sheikh, Başbakan May'in Johnson için ihraç sürecini başlatması gerektiğini savundu.

Johnson, Müslüman gruplardan, kendi partisi ve muhalefetten gelen tepkilere henüz yanıt vermedi.

"MEDYAYI AŞIRI YANLILARA BIRAKIRIZ"

Ancak Johnson'a yakın bir kaynak, Press Association haber ajansına "Bu görüşleri nedeniyle Johnson'a saldırılması çok gülünç. Netameli konuları tartışmaktan vazgeçme tuzağına düşersek, liberal değerlerimiz için sesimizi çıkarmaktan vazgeçersek, meydanı aşırılık yanlılarına bırakırız" diye konuştu.

BBC

Boris Johnson Posta Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title