Haberler

İvrindi Millet Parkı"Nın Temeli Atıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle İvrindi ilçesinde 52 dönümlük alana yaptırılacak İvrindi Millet Parkı'nın temeli törenle atıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Sakarya Mahallesi Küme Evler mevkisinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği doğrultuda insanların gönüllerine dokunan, ihtiyaçlarına cevap veren, hayatı kolaylaştıran işlerin altına imza attıklarını söyledi.

Kafaoğlu, trendin o yöne gittiğini, doğru olanın da bu olduğunu vurgulayarak, "Tabii ki asli işlerimiz var. Onlar mutlaka yapılacak. Ama artık insanlarımızın hayatını kolaylaştıran, onların hayat ve refah seviyesini yükselten işlere daha fazla önem vermeye başladık. İşte bunlardan birisi de millet bahçeleri. İnsanlarımız artık daha fazla yeşil alan istiyor. Yürüyüş, bisiklet yolları istiyor." ifadelerini kullandı.

İvrindi Millet Parkı'nın daha önce planlanmış bir proje olduğunu belirten Kafaoğlu, şöyle devam etti:

"Bunun konseptini daha da geliştirerek, içine kütüphane ve kafeteryasını da ilave ederek İvrindi'nin park ihtiyacını kökünden çözmüş olacağız. İçinde bulunduğumuz alan tam 52 bin metrekare, İvrindi nüfusu tüm mahalleleriyle 39 bin. Bütün İvrindi'yi toplasanız burada bir metrekareden fazla yeşil alan düşüyor. İvrindi'nin merkezi ise 7 bin nüfuslu, burada sadece bu parkta, İvrindi merkezde yaşayan insanlara 8 metrekare yer düşüyor. İşte AK Parti belediyeciliğindeki fark burada. Yeşil alanları artırma gayreti içerisindeyiz."

Kafaoğlu, park içinde 3 çocuk oyun parkı, survivor parkı, oturma ve dinlenme alanları, fitness aletleri grubu, piknik alanları, 4 kamelya, lavabo, mescit, yürüyüş ve bisiklet yolları ile otoparkın yer alacağını belirterek, "İvrindi'ye yakışır bir park olacak. Buranın okullar bölgesinde olması ayrı bir anlam ifade ediyor. 3-4 okul var, yenisi de yapılacak. Burası İvrindi'nin cazibe merkezi haline dönecek." dedi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı da dünyada artık şehirlerin yarıştığına işaret ederek, "Devletlerarası yarışın yanında artık dünyadaki konsept son 10-15 yıldır şehirler birbiriyle yarışıyor. Bu yarışta şehirlerin kişi başına düşen yeşil alanı da en önemli kriterlerden bir tanesi." değerlendirmesinde bulundu.

Valisi Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu, millet parkının 29 Ekim'de tamamlanması için yüklenici firmadan söz aldı ve butona basarak temeli attı.

Törene ayrıca, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Mutlu Pakize Aydemir ve Belgin Uygur, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ve İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title