Haberler

Vali Toprak ve Komutanlar Uyanık Mezrasına Konuk Oldu

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve beraberindeki komutanlar Otluca köyü Uyanık mezrasında halkla kaynaştı.

Hakkari merkez, köy, ilçe ve mezralarında vatandaşları ziyaret ederek onların sıkıntılarını yerinde dinleyen Vali Cüneyit Orhan Toprak, bu defa Otluca köyü Uyanık mezrasına konuk oldu. Otluca köyü Muhtarı Adem Çiftçi'nin Uyanık mezrasında Vali Toprak'ın onuruna verdiği yemekte Vali Toprak ve beraberindekiler köylülerle aynı masaları paylaşarak birlikte yemek yiyerek sohbet etti. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı davette misafirlere kır alanında Hakkari'nin en iyi aşçısı olan Hüseyin Çiftçi'nin hazırladığı kavurma, pilav ve cacık ikram edildi.

Burada basın mensuplarına açıklamada buluna Vali Toprak, bugün iki güzel faaliyet icra ettiklerini söyledi. Vali Toprak, "İlk önce Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı içerisinde hayırsever bir iş adamı tarafından yapılması planlanan 400 kişi kapasiteli camimizin temelini beraberimizdekilerle birlikte attık. Biliyorsunuz bizim dinimiz birlik beraberlik, sosyal dayanışma kardeşlik duygularını en güzel şekilde empoze edildiği yüce bir din. Camilerimiz de bu amaçlara ulaşmak için bizlere imkan tanıyan çok önemli kutsal mekanlardır. İhtiyaç his edilen bu hizmetin hayata geçirmek amacıyla temel atmasını gerçekleştirdik. Tugayın içindeki cami 9-10 ay içerisinde tamamlanması düşünülüyor. Bu hayırlı faaliyetten sonra bizi davet eden çok sıcakkanlı Otluca köyü sakinlerine ziyaret gerçekleştirdik. Burada özel idare ve valilik olarak tamamlanmış ve devam eden hizmetlerimiz var. Burada biliyorsunuz hayvancılık önemli bir yer tutuğu için ot önem arz ediyor. Vatandaşların otlarını getirmek için yoldan dolayı yaşadıkları sıkıntıyı gidermek için 5 kilometrelik yol açma çalışmalarımız tamamlanmak üzeredir" dedi.

Vali Toprak, "Güzel dereleri ve balık tutma faaliyetleri de yürütülüyor. İhtiyaç görülen derelerin üzerinde çeşme oturma yerleri gibi projelerimiz de var ve tamamlanmak üzeredir. Fakat bizim için en önemlisi burada bu sıcakkanlı insanların arasında oturmaktı ve vatandaşlarımızla beraber olmaktır. Askerini, valisini, polisini, kaymakamını bağrına basan Otluca köyü sakinleri ile beraber olmaktan dolayı mutluluk duyarız. Hakkari'nin en güzel köşelerinde bulunan vatandaşlarımızla beraber olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Otluca köyü Muhtarı Adem Çiftçi ise davetlerini kırmayarak köylerini ziyaret eden Vali, belediye başkanı, komutanlar, kanaat önderleri ve STK temsilcilerine teşekkür etti.

Yemeğe Vali Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcısı M. Nurullah Karaman, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanc, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ferdi Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, Hakkari kanaat önderlerinden Orhan Pirazbeyoğlu, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, HATSO Başkanı Servet Taş, HATSO Meclis Başkanı Nazım Demir, bazı kurum amirleri ile Otluca köyü Uyanık mezrası sakinleri katıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title