Haberler

240 Dakikada, 240 Bin Lira Dolandırdı

- 240 dakikada, 240 bin lira dolandırdı Muğla'da 4 saat içinde iki kişiyi 240 bin TL dolandıran şüpheli Muğla Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekiplerinin titiz çalışması ile yakalanırken, para ve ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi.

- 240 dakikada, 240 bin lira dolandırdı

Muğla'da 4 saat içinde iki kişiyi 240 bin TL dolandıran şüpheli Muğla Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekiplerinin titiz çalışması ile yakalanırken, para ve ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi.

MUĞLA - Muğla'da kendisini polis ve savcı olarak tanıtan kişi, 4 saat içinde iki kişiyi 240 bin TL dolandırdı. Şüpheli Muğla polisinin titiz çalışması ile kısa sürede yakalanarak adli makamlarca tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılık şebekesi üyeleri, özellikle yaşlı ve birikimi olana vatandaşları hedef seçerek kimlik bilgilerinin kayıp olduğunu, banka hesaplarına girildiğini ve bu hesapların PKK ve FETÖ terör örgütü tarafından kullanıldığını söyleyerek korku oluşturdukları ve vatandaşları dolandırdıkları ortaya çıktı.

Yaşlı kadını dolandırdı

Menteşe ilçesinde oturan 78 yaşındaki Neriman Özgür'ün evine gelen dolandırıcılık faili 19 yaşındaki Feyzullah Nurhak Yıldız, yaşlı kadının evine geldikten sonra kendisini polis olarak tanıttı. Kısa süre sonra ev telefonu çalması üzerine telefonu ev sahibi Neriman Özgür'e veren şüphelinin telefonun diğer ucundaki kişinin kendisini savcı olarak tanıttığı ve evde bulunan polisin arama yapmasına izin vermesini ve yardımcı olmasını istedi. Yaşlı kadının evdeki para ve ziynet eşyalarını isteyen şüpheliye korku ve panik nedeniyle veren Neriman Özgür, şahsın ayrılmasının ardından dolandırıldığın anladı.

Para ve altınları kendi teslim etti

Neriman Özgür'ün dolandırılmasının ardından Cemil Atlan isimli vatandaşı telefon ile arayan bir şahsın kimliğinin bir kuyumcu soygununda kullanıldığını belirterek kendisine yardımcı olma sözü verildi. Evdeki para ve altınlar üzerinde parmak izi çalışması yapılacağını söyleyen dolandırıcı, altın ve paraları poşete koyarak Valilik önündeki reklam tabelasının önünde beklemesini istedi. Aracı ile belirtilen adrese giden Cemil Atlan dolandırıcının kendisinden poşeti aldığını ve Emniyete gideceğini belirterek kayıplara karıştı. Dolandırıldığını anlayan Cemil Atlan polisi aradı.

Otogarda yakalandı

Muğla'nın menteşe ilçesinde aynı gün 4 saat içinde gerçekleşen dolandırıcılık olayının ardından Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekiplerince çalışma başlatıldı. Bölgedeki güvenlik kameralarını tek tek tarayan ekipler, şüphelinin otogara gittiğini tespit etti. Otogarda yapılan araştırmada şüpheli Feyzullah Nurhak Yıldız'ın telefon ile görüşme yaptığı sırada gözaltına alındı.

Para ve altınların değeri 240 bin TL

Gözaltına alınan şüphelinin üzerinde yapılan aramada 60 bin lira para, 5 bin dolar, 30 bilezik, 4 ata lirası, 4 yarım altın, 3 çeyrek altın, bir pırlanta yüzüm ele geçirildi. Ele geçirilen altın ve paraların toplam tutarının ise 240 bin TL olduğu, dolandırıcılık olayını 4 saatte gerçekleştirdiği açıklandı. Şüpheli Feyzullah Nurhak Yıldız'ın üzerinde ele geçirilen para ve altınlar Cemil Atlan ve Neriman Özgür'e teslim edildi.

Emniyetten vatandaşlara uyarı

Muğla Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Muğla genelinde son zamanlarda artan dolandırıcılık girişimlerinin büyük bölümünü takip ettiklerini söylerken, vatandaşların dolandırıcılara karşı uyanık olmalarını istediler. Emniyet yetkilileri, kendisini polis, savcı, hakim olarak tanıtan kişilerle irtibatlarını hemen keserek polis ve jandarmayı aramalarını istediler.

"Polisim dedi, paraları ve altınları aldı gitti"

Dolandırıcılar tarafından kandırılan 78 yaşındaki Neriman Özgür, evine gelen gelen kişinin kendisini polis olarak tanıttığını belirterek, "Arama yapıyorum dedi. Ben de ne arması diye sorduğumda, 'arama yapacağız' dedi. Ben de yapın dedim. Silahım yok, tüfeğim yok. İçeri girdi, 'yatırımın var mı' dedi. Ben de biraz param, biraz de bileziğim var dedim. 'Onları getir şuraya' dedi. Gidecek oldu. Ben de benim eşyaları alıp gidiyorsun dedim. Bana 'Ben götürüp getireceğim' dedi. Sivil polisim ben dedi. Savcıyı telefon edeceğini ve onunla konuşmam gerektiğini söyledi. Telefondaki kişi kendisini savcı olarak tanıttı. Onunla görüştüm. 'Dinlenmeye alınıyorsunuz, başka birileri ile konuşmayacaksın' dedi. Malzemeleri verdim. Aldı ve gitti. Yapacak bir şeyim yok aldığından gitti. Komşularım hemen polisi aradılar. Polisimize teşekkür ederim. Allah başlarını ağrıtmasın" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title