Haberler

Kurban Bayramı'na Doğru

Karabük Valiliği, Kurban Bayramı tatilinin huzur ve güven ortamında geçirilebilmesi amacıyla tedbirler alındığını bildirdi.

Karabük Valiliği, Kurban Bayramı tatilinin huzur ve güven ortamında geçirilebilmesi amacıyla tedbirler alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, bayramda yaşanacak yoğunluk dolayısıyla polis ve jandarma tarafından şehir içi, il merkezinden ilçelere ve ilçeler arasındaki trafik akışını rahatlatıcı gerekli önlemlerin alınacağı belirtildi.

Eğlence yerleri ve umuma açık yerlerin, çevreyi rahatsız etmemeleri için sürekli kontrol altında bulundurulacağı ifade edilen açıklamada, bayram öncesinde kurbanlık hayvanların sevklerinin kontrol ve denetimi açısından İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile zabıta gibi tüm kolluk kuvvetlerinin sıkı bir işbirliği ve koordinasyon halinde olacağı, kaçak hayvan hareketlerine karşı düzenlenen yol kontrol ve denetimlerin sayısının artırılacağı kaydedildi.

Parklarda kurban kesimi yasak

Belediye otobüslerinin geç vakitlere kadar ulaşımı sağlayacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurbanlık hayvan alım ve satım yerleri resmi veteriner hekimleri, belediye veteriner hekimleri ve belediye zabıta ekiplerince iş birliği ve koordinasyon sağlanarak etkin ve sürekli olarak denetlenecek ve kontrol edilecektir. Vatandaşlarımız, kurbanlık hayvanlarını köylerde ve önceden belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde kendi bahçelerinde usulüne uygun olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde kesebilirler. Ancak, cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kurbanlık hayvan kesimleri yasaktır. Bu kurala uymayanlar hakkında yasal yaptırımlar uygulanacaktır. Çevre ve halk sağlığını dikkate alacak şekilde kesim yerlerinde çevre temizliğinin yapılması hususunda gerekli tedbirler alınacaktır. Eğlence yerlerinin denetimi, vergi denetmenlerince sağlanacaktır. Kurban Bayramı öncesinde ve süresince Tarım ve Orman İl Müdürünün sorumluluğunda ve Hayvan Sağlığı Şube müdürlerinin koordinasyonunda il ve ilçe müdürlüklerinde yeterli sayıda araçla nöbetçi veteriner hekimler görevlendirilecektir. Kurbanlık kesimi yapılacak özel işletmeler belirlenecek ve denetlemesi yapılacaktır. Kurbanlık hayvan satış yerleri belediye ile müşterek olarak her gün sabah ve akşam olmak üzere iki kez usulüne uygun olarak temizlenerek dezenfekte edilecektir."

Kaynak: AA / Ekonomi

Karabük Valiliği Kurban Bayramı Zabıta Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title