Haberler

Ordu'da Yaşanan Felaketin Ardından Meteoroloji'den Uyarı Geldi

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinden alınan son verilere göre, Orta ve Doğu Karadeniz bölgesindeki yağışların bu gecede etkili olacağı kaydedildi.

Yapılan açıklamada, bu gece Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde etkili olacak yağışların, özellikle sabah erken saatlerden itibaren Samsun il merkezi ve batısı ile Trabzon'da kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Samsun'un doğu ilçeleri (Çarşamba, Terme, Ayvacık, Salıpazarı), Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde şiddetli (76 kg/metrekare ve üzeri) gerçekleşmesi ve bölgede yağışların Perşembe günü öğle saatlerine kadar devam edeceğinin bilgisine ulaşıldı.

Denizlere ait meteorolojik uyarıda ise, rüzgarın yarın Doğu Karadeniz'in doğusunda öğle saatlerine kadar batı ve güneybatıdan 6 ila 8 (60-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesinin beklendiğinin altı çizildi.

"DİKKATLİ OLMAYA DEVAM EDİLMELİ"

Uyarılarda, bölgede son günlerde meydana gelen şiddetli yağışlar nedeniyle toprağın da doygun olduğu dikkate alınarak meydana gelebilecek ani sel, taşkın, su baskını, yıldırım ve özellikle heyelan riski ile ulaşımda meydana gelebilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmaya devam edilmesi gerektiği de bildirildi.

Ordu'da Yaşanan Felaketin Ardından Meteroloji'den Uyarı Geldi

ENVER YILMAZ: HAYATİ TEHLİKESİ OLAN YOK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sel nedeniyle mahsur kalan bütün vatandaşların kurtarıldığını belirterek, "Şu anda 7 yaralı var. Hayati tehlikesi olan yok." açıklamasında bulundu

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sel nedeniyle mahsur kalan bütün vatandaşların kurtarıldığını belirterek, "Şu anda 7 yaralı var. Hayati tehlikesi olan yok. Biri yıldırım düşmesi sonucu yaralanmış. Yaklaşık 100'e yakın menfezimiz kırıldı. 100 mahallemizde ciddi sorun var. 24 saat esaslı tedbirlerimizi aldık ama afet dediğimiz bu işin çok da tedbiri olmuyor doğal olarak. Bunun çok çözümü yok. Çünkü metrekareye 20 litre, iki katı sel riski var buraya yağmış 107 litre. Normalin bire 5, 6 oranında aşırı yağmur var. Tedbirimiz en üst düzeyde alındı. Endişemiz Meteoroloji gece geç saatlere kadar yağışın devam edeceğini söylüyor. Tabiat afeti bu. Bazen bunun karşısında yapılacak pek bir şey olmuyor.Hasar tespitine karşı gerekli tedbirleri alacağız" diye konuştu.

SAHİL YOLU KONTROLLÜ OLARAK ULAŞIMA AÇILDI

Ordu Valiliği, Samsun- Ordu karayolunun kontrollü olarak ulaşıma açıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Ünye ilçesinin Cevizdere mevkisinde bulunan ve Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşımı sağlayan Cevizdere Köprüsünde aşırı yağışlar sonucu çökme meydana gelmesi nedeniyle ulaşıma kapanan Samsun- Ordu karayolunda, Karayolları Samsun Bölge Müdürlüğü ekiplerince teknik inceleme gerçekleştirildiği belirtildi.

İnceleme sonucu ulaşımın karayolu üzerinde bulunan diğer köprü üzerinden çift taraflı ve kontrollü olarak sağlandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Aşırı yağışlar sonucu oluşan hasar ve olumsuzlukları gidermeye yönelik çalışmalar, tüm imkanlar seferber edilmek suretiyle Valiliğimiz koordinasyonunda sürdürülmektedir. Vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir."

Ordu'da Yaşanan Felaketin Ardından Meteroloji'den Uyarı Geldi

"MAHSUR KALAN 165 KİŞİ KURTARILDI"

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 'Sabah saatlerinde başlayan yağmur aralıksız devam ediyor. Üst bölgelerdeki mahallelerde sıkıntı var. Bir tekstil fabrikasında 165 kişi kurtarılmayı bekliyoruz. AFAD ekipleri bölgede tahliye işlemlerine başladı. 3 köprü yıkılmış vaziyette. 4 kişi yaralandı. Büyük bir afet var' diye konuşmuştu. Ordu'nun Ünye ilçesi Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney:"Ünye'de bir tekstil fabrikasında 165 kişi mahsur kalmıştı, vatandaşlarımızın tahliyesi gerçekleştirildi, şu anda güvenli yerdeler" dedi. Ayrıca Fatsa'da 550 fındık işçisi tahliye edildi.

SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Ordu'nun Ünye ilçesinde sabah saatlerinde bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. İlçe genelinde sabah saatlerinde başlayan sağanak, Çaybaşı ilçesi, İnkur ve Yeşilkent Mahallelerinde etkili oldu. Ordu'nun Ünye ilçesinde sağanak yağış nedeniyle bir çiftçinin harmana serdiği fındık sel sularına kapıldı.

Ordu'da Yaşanan Felaketin Ardından Meteroloji'den Uyarı Geldi

"NE KADAR FINDIĞIM VARSA HEPSİNİ SEL GÖTÜRDÜ"

Tekkiraz Mahallesi'nde yaşayan Faruk Baran'ın harmanına serdiği 1 ton fındığını sel suları götürdü. Yağmurun hızla ve aniden bastırdığını dile getiren Baran, "Sağanak yağışla beraber sel suları bir anda harmanımdaki fındıkları aldı götürdü. Bir bölümü de çamura karıştı. Sel aniden geldi. Biz de önlem aldık ama o kadar fındığımı sel götürdü. Harmana bir ton fındığımı kurutmak için koymuştum. Ne kadar fındığım varsa hepsini sel götürdü" dedi. Ünye Tabakhane Deresi yukarı köylerden gelen aşırı yağmur dolayısıyla dolmaya başladı. İlçenin en büyük deresi olan Tabakhane Deresi gelen yağmur sularıyla beraber dolmaya başladı.

"30 TON FINDIK SELE GİTTİ"

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, " 20 gün içinde 3 defa sel yaşadık. Kendi imkanlarımızla mücadele ediyoruz. 30 ton fındık sele gitti. Ulaşım yolları tamamen çöktü." dedi.

Ordu'da Yaşanan Felaketin Ardından Meteroloji'den Uyarı Geldi

"İLK DEFA CAMİYİ SU BASTI"

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, ekiplerle birlikte sahada incelemelerde bulundu. Can kaybının olmamasının tek tesellileri olduğunu ifade eden Yanık, şunları kaydetti: "Çaybaşı tarihinde ilk defa camiyi bile su bastı. Selin vurduğu kısımlarda üst ve altyapı hiçbir şey kalmadı. Meteorolojiden aldığımız rakamlara göre metrekareye 120 kilogram yağış olduğunu söylüyorlar. Yenicuma Mahallesiyle bağlantı hattımız tamamen kesildi. Çok ciddi bir hasarımız var. Ciddi bir sel afeti yaşadık. Böyle tarifi yapılacak bir şey değil. Yaptığımız çalışmalar tamamen gitti. Yaklaşık 30 yıldır bu şekilde bir yağış görmedim."

"ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ KOORDİNESİNDE EKİP OLUŞTURULDU"

Belediye Başkanı Yanık, Çaybaşı ve Ordu Büyükşehir belediyeleri koordinesinde bir ekip oluşturulduğunu vurgulayarak, "Hükümetimiz bu konuda güçlüdür. İnşallah en kısa sürede yaralarımızı saracağız. Şu an Büyükşehir ekibimiz de sahadalar. Ortak çalışıyoruz. Özel sektörden de makineleri seferber ettik. En azından müdahale edebileceğimiz yerleri açıyoruz. Yollarla ulaşımı kesiyoruz. En azından dere geçişlerini açarak evlere su basmasını önlüyoruz. 2.5 ton civarında fındık yağışta sele gitti, üretici yola sermişti" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Doğu Karadeniz Ordu CEO Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title