Haberler

Gündem / 9 Ağustos 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ı ayrı ayrı kabul edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.30/15.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Ankara/09.30)

EKONOMİ

1- TÜİK, finansal yatırım araçlarının temmuz ayı reel getiri oranlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kurbanlık fiyatları ve üreticilerin beklentilerine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile Beşşar Esed rejiminin saldırı ve ablukasındaki bölgelerde durum takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Ordu'daki sel felaketine ilişkin gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- FETÖ davaları

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz'da yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi'nin işgali ile burada çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin 14'ü eski polis 117 sanığın yargılanmasına, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'nde devam edilecek.

(İstanbul/11.00)

Darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki faaliyetlerle dönemin Akademi Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun kaçırılarak cezaevine konulmasına ilişkin, biri firari 126 sanığın yargılanması, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'nde sürdürülecek.

(İstanbul/11.00)

Darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada 90 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Kocaeli/09.30)

SPOR

1- Avrupa Atletizm Şampiyonası Almanya'nın başkenti Berlin'de sürüyor. (Fotoğraflı)

2- Avrupa Yüzme Şampiyonası İskoçya'nın Glasgow kentinde sona erecek.

3- UEFA Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme turu ilk maçları tamamlanacak.

Türk takımlarından Beşiktaş, Avusturya temsilcisi LASK Linz ile Vodafone Park'ta, Medipol Başakşehir de İngiltere ekibi Burnley ile 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 2018-2019 sezonu fikstür çekimi Sheraton İstanbul Ataköy Otel'de yapılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Türk Tarih Kurumundan "Sevr" hamlesi

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan:

"Yeni müfredatta Sevr'in 'antlaşma' değil 'belge' olarak ifade edilmesiyle ilgili girişimlerimizi yapacağız"

"Belki bir ayrıntı gibi görünebilir ama önemli. Çünkü çocuklarımızın ve kamuoyunun zihnine böyle yerleşiyor. Ortada bir belge var ama bu bir antlaşma değil"

"Sevr bizim için hedefine ulaşamamış bir kötü niyet belgesidir. Sevr'de gördüğümüz o niyet bugün de ölmedi. Yeni Sevr niyetlerinin olduğunu hatırlayalım, o niyetlere karşı teyakkuzu unutmayalım"

(Burcu Çalık/Ankara) 2- Çin'den 2 trilyon dolarlık ithalat daveti

Çin, tarihinde ilk defa 2 trilyon doları bulan ithalat pazarı için alım yapacağı firmaların katılımıyla 5-10 Kasım'da fuar düzenleyecek

Türkiye'den milli katılım kapsamında 41 firmanın stant açacağı fuar, tüketici elektroniği, elektronik ev eşyaları, mutfak eşyaları, gıda ve tarım ürünleri, oyuncaklar, cilt bakımı, saç ve kişisel bakım ürünleri, kıyafet, aksesuar ve günlük tüketici ürünleri, sağlık ürünleri, yeni teknoloji ve akıllı cihazlar sektörlerine yönelik olacak

(Deniz Çiçek/Ankara)3- Yetim çocuklar, 3 kıtada hayallerini resmediyor

Yetim Vakfı tarafından hayata geçirilen "Hayallere Değen Resimler" projesi ile 13 ülkede binlerce yetim çocuk, duygu ve hayallerini resimlerle dünyaya anlatıyor

Projenin yazarı ve koordinatörü Canan Doğru:

"Yetim çocuklarla iletişim kurmak için en sessiz, en güzel ve en renkli yolu seçtik. Konuşamayan çocuklar renklerle, çizgilerle konuştu, doğal olarak iç dünyalarını bize sundu. Yetimle bir araya gelmek, onların yüzünü güldürmek bu projenin en güzel kokusuydu, en güzel rengiydi"

Ressam İlhami Atalay:

"Her çizginin bir ruh durumu vardır. Her çizgi insanın kişiliğini, ruh dünyasını yansıtıyor. Resim, renklerle, boyalarla konuşmak demektir. İnsanlar başkalarına hiçbir şekilde anlatamadıklarını, içini dökemedikleri şeyleri renklerle, boyalarla döküyor"

Sanat tarihçisi İsmail Erdoğan:

"Hiç resim dersi almamış, daha önce belki resim yapmamış kişilerin ellerine kalemi, pasteli, kuru ya da akrilik boyayı verdiğinizde neler yapabileceğine şahit oluyorsunuz. Bu gerçekten ümit verici"

(Kaan Bozdoğan/Hwayugi)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
title