Haberler
BBC

İsrail, Gazze'deki Hava Saldırılarında 'Bir Hamile Kadınla 18 Aylık Bebeğini Öldürdü'

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de düzenlediği hava saldırılarında, aralarında hamile bir kadınla 18 aylık bebeğinin bulunduğu üç Filistinli öldürdüğünü açıkladı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de düzenlediği hava saldırılarında, aralarında hamile bir kadınla 18 aylık bebeğinin bulunduğu üç Filistinli öldürdüğünü açıkladı.

İsrail, hava saldırılarının Hamas'ın Çarşamba günü düzenlediği roket saldırılarına karşılık olarak düzenlendiğini duyurdu.

Yerel medya, İsrail'de birkaç kişinin yaralandığını bildirdi.

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre Gazze'nin merkezindeki El Caferavi bölgesinde Enas Hammaş adlı 23 yaşındaki hamile bir kadınla, bir-buçuk yaşındaki kızı hayatını kaybetti. Saldırıda, Hammaş'ın kocası da yaralandı.

Hava saldırılarında bir Hamas militanıyla en az 12 kişinin daha yaralandığı açıklandı.

İsrail : Hamas onlarca roket fırlattı

İsrail Ordusu'nun açıklamasında, operasyonun Çarşamba günü Gazze'de bir askeri araca saldırılması üzerine başlatıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, buna tank ateşiyle karşılık verilmesinden sonra İsrail topraklarına gece onlarca roket fırlatıldı.

Hamas'ın askeri kanadı, roket saldırılarını doğruladı. Hafta başında İsrail'in Gazze'nin kuzeyini hedef alan topçu saldırısında iki Hamas militanı ölmüştü.

'140 nokta hedef alındı'

İsrail ordusunun Twitter'dan yaptığı açıklamaya göre savaş uçakları aralarında silah üretilen ve depolanan bir yerin de olduğu 140 noktayı hedef aldı.

Açıklamada, Hamas'ın İsrail'e 150 kadar roket fırlattığı, Sderot kentinde evlerin ve araçların hasar gördüğü belirtildi.

Son dört ayda İsrail'in saldırıları sonucu 160'dan fazla Filistinli hayatını kaybetti. Filistinlilerin çoğu, Filistinli mültecilerin İsrail işgali altındaki topraklara dönme hakkı için her hafta düzenlediği gösterilerde hayatını kaybetti.

İnsan hakları grupları bu gösterilerde İsrail'i aşırı güç kullanmakla suçluyor. İsrail meşru müdafa yaptığını ve militanların İsrail'e sızmasını önlemek için ateş açtığını söylüyor.

Aynı dönemde, bir İsrail askeri öldü. Filistinlilerin balonlar ve uçurtmalara iliştirdiği yangın bombaları İsrail'in güneyinde yüzlerce yangına neden oldu, 3000 hekrarlık ormanlık alan yandı.

BBC

Sağlık Bakanlığı İsrail Gazze Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title