Haberler

Karaman, Yaklaşık 9 Yıl Sonra Trabzonspor'un Başında

SELÇUK KILIÇ - Trabzonspor'un unutulmaz futbolcuları arasında yer alan ve "Karaboğa" lakabı ile anılan, sezon başında da teknik direktörlük görevine getirilen Ünal Karaman, Medipol Başakşehir maçıyla yaklaşık 9 yıl (3 bin 178 gün) sonra takımın başında sahaya çıkacak.

Bordo-mavililere 1990-1991 sezonunda Malatyaspor'dan transfer olan Ünal Karaman, 1999-2000 sezonuna kadar bordo-mavili takımda futbol oynarken takım kaptanlığını da yaptı.

Temmuz 2009'da Trabzonspor'da sportif direktörlük görevine getirilen Karaman, Belçikalı teknik adam Hugo Broos'un görevden ayrılmasının ardından 1 maç takımın başında sahaya çıktı.

Bordo-mavililer, 2009-2010 sezonunda ligin 14. haftasında Ünal Karaman yönetiminde sahasında Eskişehirspor'u 2-1 mağlup etmiş ve o maçın ardından teknik direktörlük görevine Şenol Güneş getirilmişti. Karaman, Güneş'in yardımcı antrenörü olarak görevine devam etmişti.

2013 yılında Trabzonspor'da sportif direktör görevinde de bulunan Karaman, 2018-2019 sezonu öncesi bordo-mavili takımda teknik direktörlük görevine getirildi.

Karaman, Medipol Başakşehir maçıyla Trabzonspor'da teknik direktörlük olarak ilk sınavını verecek.

"Trabzonspor'un hizmetkarıyız"

Bordo-mavili takımın teknik direktörü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camia olarak bir bütün olduklarını belirterek, "Hepimiz Trabzonspor'un hizmetkarıyız. Ortak hedefimiz Trabzonspor. Elbirliğiyle Trabzonspor'da başarıya ulaşabiliriz. Trabzonspor, bir şeyleri başaracaksa camiasıyla başaracak." dedi.

Karaman, Trabzonspor'un sahibi taraftarlara çok ihtiyacının bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bizden beklenmeden onlar gelmeli. 'Dört büyükten biriyiz' diyoruz, 'en büyük' diyoruz, rakiplerimiz 35-40 bin kombine satarken biz 3-5 binde kalmamalıyız. Futbolcu yapsın, gelelim modunda olunmamalı. Biraz daha sahiplenmeliler. Herkes kendi çapında Kurtuluş Savaşı mücadelesi veriyor."

"Bu takımın hoca ile futbolcuyla ilgili sorunu yok." ifadesini kullanan Karaman, şu değerlendirmede bulundu:

"İmajla, yeni katılımla samimiyetle bir mücadeleye ihtiyaç var. Onu da gösterecek en önemli unsur taraftar. Gelip takımına desteğini vermeli. Biraz daha takıma sahip çıktıklarını hissettirmeleri lazım. Bu takımın taraftarına çok ihtiyacı var."

Kaynak: AA / Spor

Ünal Karaman Trabzonspor Karaman Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title