Haberler

Ordu Selden Kurtulan Fındık İşçileri, O Anları Anlattı

Selden kurtulan fındık işçileri, o anları anlattı (EK)EV VE ARAÇLAR HASAR GÖRDÜOrdu'nun Fatsa ilçesi Bolaman Mahallesi Yalıköy semtinde Cin Deresi'nin taşması sonucu bazı ev ve iş yerlerinin zemin ile bodrum katlarını su bastı.

Selden kurtulan fındık işçileri, o anları anlattı (EK)

EV VE ARAÇLAR HASAR GÖRDÜ

Ordu'nun Fatsa ilçesi Bolaman Mahallesi Yalıköy semtinde Cin Deresi'nin taşması sonucu bazı ev ve iş yerlerinin zemin ile bodrum katlarını su bastı. Yörede su baskınlarının yaşadığı birçok evlerde eşyalar kullanılamaz hale geldi. Evlerde mahsur kalan vatandaşlar kendi imkanları, çevredekilerin yarımlarıyla sel sularından kaçmayı başardı. Yörede pek çok evde hasar oluşurken, 10 dolayınca araç ise kısmen balçık ve toprağa saplandı.

'YÜZEREK EVDEN ÇIKTIK'

Evini su basan İsmet Karakuş, sel sularıyla kaplanan evinden yüzerek dışarı çıktığını anlattı. Karakuş, 'Bir anda sel suları geldi. Su birden bire gelip evin içine girdi. Su seviyesi bir anda benim boyumu açtı. Çocuklarımla birlikte yüzerek evden çıktık. Komşularımız bizi çekerek aldı. Çok mucizevi bir şekilde kurtulduk. Evimde hiçbir şeyim kalmadı. Tüm eşyalarım gitti. Artık evde kalma şansımız yok. Perişan olduk. Dün akşam komşuda kaldım, bu akşam nerede kalacağım belli değilö dedi.

'HER ŞEYİM TÜM EŞYALARIM GİTTİ'

Evi sular altına kalan Aysel Selamet ise 'O anda evde yoktuk. Oğlum birkaç eşya kurtarmak için eve girmek istedi. Su seviyesi nerdeyse boyuna geliyordu. Eve giremedik. Evin her tarafı insan boyu su ile kaplanmıştı. Evim kullanılacak hiçbir tarafı kalmadı. Her şeyim tüm eşyalarım gitti. Oğlum birkaç eşyalı dışarı çıkarmış ama onlar da kullanılamayacak halde. Neyimiz varsa gittiö diye konuştu.

Bölgede belediyeye ait iş makineleri yollarda su tahliyesi ve balçık temizleme çalışması başlattı. Toprağa saplanmasıyla maddi hasar oluşan araçların kurtarılması için de çalışma başlatıldı.

O KÖPRÜDE YIKIMA BAŞLANDI

Öt yandan Ünye ilçesinin Cevizdere mevkisinde bulunan ve Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşımı sağlayan Cevizdere Köprüsü'nde aşırı yağışlar sonucu çökme meydana gelmesi nedeniyle ulaşıma kapanan Samsun- Ordu karayolunda, karayolları ekiplerince teknik inceleme gerçekleştirilmeye başladı. Ekipler, onarımına başladıkları köprüdeki demir bariyerleri keserek, köprüde yıkım işlemine başladı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgede dere yatağında yapılacak ayağın üzerine yeni bir köprü inşa edilecek. Köprünün yapımı tamamlanan kadar Karadeniz Sahil Yolu'nda ulaşım ise tek şeritten kontrollü olarak sağlanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cin Deresi Ordu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title