Haberler

CHP'li Muhalifler Yeni Strateji Peşinde

MEHMET TOSUN - CHP Genel Merkezince "olağanüstü kurultayın yapılmayacağının" açıklanmasının ardından, imza toplayan çağrı heyeti, yönetimi kurultaya zorlayacak yeni stratejiler üzerinde çalışıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, genel merkezin, "olağanüstü kurultay için imza veren delege sayısının 569'da kaldığını, kurultay için gerekli 622 sayısına ulaşılamadığını" açıklaması, parti içi muhalefeti yeni bir yol haritası belirlemeye itti.

Bu kapsamda toplantılar yapan Muharrem İnce'ye yakın isimler, gelecek süreçte atacakları adımları planlıyor.

Partiye teslim edilen imza sayısının 630 olduğu, delegelere baskı yapılarak imzaların geri çektirildiğini savunan muhalifler, genel merkeze teslim ettikleri imzalarla ilgili yapılan incelemenin detaylarına ilişkin bilgi almak üzere başvuruda bulundu.

Buradan iletilecek sonuçlarla ilgili kendileri de bir inceleme yapacak olan olağanüstü kurultay çağrı heyeti, kurultay taleplerini dillendirmeyi sürdürecek.

"Toplanan imzalar, genel merkezin açıkladığı rakamlar kabul edilse bile kurultaya çok yaklaşıldığı" görüşünde birleşen muhalifler, delegelerle olan teması sürdürecek.

Daha fazla delegeyi "değişime" ikna etmek için çalışmalar yapacak muhalifler, bunun için çeşitli görüşmeler planlıyor.

MYK değişikliği kabul görmedi

Çağrı heyeti, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapacağı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) değişikliğini de yeterli görmüyor ve kabul etmiyor.

"MYK değişikliği değil, olağanüstü kurultay" istediklerini belirten muhalifler, MYK'deki değişikliklerin partiyi bir yere taşımayacağı görüşünde.

CHP Genel Merkezinin "yerel seçimlere çok kısa bir süre kala kurultay toplamanın doğru olmayacağı" görüşünü reddeden muhalifler, "MYK değişimi oluyorsa, kurultay da yapılabilir" düşüncesinde.

Mahkeme süreci delegelere bırakıldı

Öte yandan çağrı heyeti, bu çabaların boşa çıkması durumunda mahkemeye gitmeyi düşünmüyor.

Muharrem İnce'nin, olağanüstü kurultay ve imza tartışmaları için "Partimizi mahkeme kapılarına düşürmem" sözlerinin ardından mahkeme sürecini rafa kaldıran heyet, bireysel başvuruları delegelerin takdirine bıraktı.

Gelecek günlerde bazı delegelerin bu süreçle ilgili mahkemeye gidebilecekleri ifade ediliyor.

Tüzük kurultayına gidilebilir

Yaklaşık 250 imza toplayarak partiyi tüzük kurultayına götürmek de muhaliflerin gündeminde.

Çağrı heyeti, tüzük kurultayı önerisini değerlendirmek üzere imza veren delegelerle bir araya gelecek.

Alınacak karar doğrultusunda bir tüzük kurultayının toplanması ve bunun seçimli hale getirilebilmesi için atılacak adımlar da konuşulanlar arasında.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Muharrem İnce Politika Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title