Haberler

Engelini Aştı, Açtığı İş Yeri ile Kadınlara Umut Oldu

Şırnak'ta, yakalandığı kas erimesi rahatsızlığı nedeniyle 2 yıldır yürüyemeyen ve hayatını tekerlekli sandalyede sürdüren Mustafa Yasak, engelini aşmak için aştığı iş yerinde kadınlara da umut oldu.

Şırnak'ta, yakalandığı kas erimesi rahatsızlığı nedeniyle 2 yıldır yürüyemeyen ve hayatını tekerlekli sandalyede sürdüren Mustafa Yasak, engelini aşmak için aştığı iş yerinde kadınlara da umut oldu.

Şırnak'ın Akçay köyünde yaşarken 2 yıl önce rahatsızlığı nedeniyle yürüme yetisini kaybeden 35 yaşındaki Yasak, daha sonra Cizre ilçesine yerleşti.

Ayaklarının üzerinde duramasa da sosyal hayata dahil olmak için iş yeri açmayı hedefleyen Yasak, kısa sürede bu kararını gerçekleştirdi.

İlçede açtığı tuhafiye dükkanında mahalledeki kadınların hazırladığı el emeği ürünleri satan Yasak, onların da gelir elde etmesini sağladı.

Engeline rağmen hayata sıkı sıkı bağlanması nedeniyle esnaf komşuları ve mahalle sakinleri tarafından takdir edilen Yasak, hem kadınlara hem de engellilere umut oldu.

"Bir sıcak günaydın sıkıntılarımı bitiriyor"

Yasak, yaptığı açıklamada, açtığı dükkan sayesinde iş sahibi olduğunu ve hayata sımsıkı bağlandığını söyledi.

"Sabah iş yerimi açınca komşumdan duyduğum bir sıcak 'günaydın', bütün sıkıntılarımı bitiriyor." diyen Yasak, şunları kaydetti:

"20 yaşıma kadar rahat yürüyebiliyordum hatta futbol da oynadım ama sonra bastonla yürümeye başladım. Yavaş yavaş ayaklarımdaki kaslar gücü kaybedince 2 yıl önce akülü sandalyeye bağlı kaldım. Tuhafiye üzerine açtığım iş yerinde mahalleli kadınların el emeği yaptığı lif, tülbent, yazmaları satıp para kazanıyorum. Bu sayede hem mahalleli hem de ben kazanıyorum."

Yasak, bedensel engeline rağmen çalıştığını görenlerin kendisini tebrik ettiğini dile getirerek, gösterilen saygı nedeniyle cesaretinin ve öz güveninin de arttığını vurguladı.

Durumuna önceleri çok üzüldüğünü, eve kapanınca moralinin bozulduğunu ve buna bir çare bulmak istediğini aktaran Yasak, bu nedenle ticarete atılmaya karar verdiğini belirtti.

"Engelimi unutmak, halkla iç içe olmak istedim. Bana daha iyi gelir diye ticarete atıldım. İş yerimi açtıktan sonra da, 'iyi ki açmışım' diyorum." ifadelerini kullanan Yasak, zamanın güzel bir şekilde geçtiğini, para kazandığını hem de halk ile iç içe olduğu için moral kazandığını anlattı.

Engelinden dolayı devlet tarafından desteklendiğine işaret eden Yasak, engellilere eve kapanmamaları tavsiyesinde bulundu.

Cizre Engelsiz Hayat Derneği Başkanı Nurettin Sungur da Yasak'ı dernek olarak desteklediklerini dile getirdi.

Kimseden destek olmadan iş yerini açan Yasak'ın tüm engellilere de örnek olduğuna dikkati çeken Sungur, "Bizim için örnek bir kişilik oldu. Engelli bir insanın neler yapabileceğini gösterdi. Biz engelliler evde kalınca sıkılıyoruz, moralimiz bozuluyor ve daha kötü oluyoruz. Böyle iş yeri açmak, farklı aktivitelerle sosyal hayata karışmak engelimizi unutturuyor. Nice sağlam insanlar var sabahtan akşama kadar ömrünü kahve köşelerinde tüketiyor. Bu bakımdan onlara da örnek oluyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Şırnak Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title