Haberler

Gündem / 12 Ağustos 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na ve Trabzon Valiliği tarafından organize edilen akşam yemeğine katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na ve Trabzon Valiliği tarafından organize edilen akşam yemeğine katılacak.

(Trabzon/16.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İkizce Yoğunoluk Seymenli Mahallesi, Ünye Cevizdere sel bölgesi, Fatsa Yalıköy, Perşembe Medreseönü ve balıkçı barınağını ziyaret edecek.

(Ordu/15.45/16.30/18.00/18.45/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- İYİ Parti 2. Olağanüstü Kurultayı, ATO Congresium'da gerçekleştirilecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Kazakistan'da 5. Hazar Ülkeleri Devlet Başkanları Zirvesi yapılacak

(Aktau) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

SPOR

1- Avrupa Atletizm Şampiyonası Almanya'nın başkenti Berlin'de sona erecek. (Fotoğraflı)

2- Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası, Türk Milli Takımı sporcularının da yer aldığı erkekler bireysel finallerle İskoçya'da sona erecek.

(Glasgow)

3- Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonunun ilk haftasına Atiker Konyaspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Medipol Başakşehir-Trabzonspor, Göztepe-Evkur Yeni Malatyaspor, Beşiktaş-Akhisarspor müsabakalarıyla devam edilecek.

(Konya/İstanbul/19.30/İzmir/İstanbul/21.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Spor Toto 1. Lig'de 2018-2019 sezonunun ilk haftasına Giresunspor-Eskişehirspor, Gençlerbirliği-Hatayspor, Balıkesirspor Baltok-Altınordu, Denizlispor-Gazişehir Gaziantep karşılaşmalarıyla devam edilecek.

(Giresun/Ankara/19.30/Manisa/Denizli/21.45) (Fotoğraflı)

5- MotoGP Dünya Şampiyonası'nda sezonun 11. yarışı Avusturya Grand Prix'si koşulacak.

(Spielberg/15.00)

ÖZEL HABER

1- Ticaret istişareyle yol alacak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan:

"Yeni dönemde STK'larla etkin iletişim halinde olacağız ve ticaretimizi, ihracatımızı artırmak için proaktif politikalar uygulayacağız"

"Bu kapsamda bir İstişare Kurulu oluşturduk. Ticaretin önündeki engelleri kaldırmak, özel sektörün önünü açmak amacıyla bütün kesimlerin fikirlerini, önerilerini dinleyeceğiz"

(Merve Özlem Çakır - Ankara)

2- "Burkina Faso, FETÖ tehlikesinin farkında"

Türkiye'nin Vagadugu Büyükelçisi Ahmet Asım Arar, Burkina Faso'da FETÖ okullarının devri konusunda olumlu gelişmeler yaşandığını, çalışmaların tamamlanmasının ardından bu okulların Maarif Vakfı'na devredileceğine inandığını belirtti

Büyükelçi Ahmet Asım Arar:

"FETÖ, yerleştiği ülkeler için büyük bir tehdit. Burkina Faso da FETÖ tehlikesinin farkında. Bunu artık herkes kabul ediyor"

(Kaan Bozdoğan/İstanbul) (Fotoğraflı)

3- Tek parmakla 17 kitap yazdı

Henüz 2 yaşındayken geçirdiği havale sonucu yüzde 98 engelli olan ve sadece sağ elini kullanabilen 43 yaşındaki Erdal Yalçın, tek parmağıyla yazdığı 17. kitabını okuyucuyla buluşturmaya hazırlanıyor

Kitaplarında "umut", "engellilerin yaşam mücadelesi" ve "azim" gibi konuları ele alan Yalçın, engellilerin sesini duyurmaya çalışıyor

Erdal Yalçın:

"Kitap yazmak, duyguları paylaşmak harika bir duygu. Engelinizden utanmayın, evlere kapanmayın. Herkesin yapabileceği bir şey mutlaka vardır"

Baba Kaya Yalçın:

"Oğlum kitap yazdığı için hiç yerimizde durmuyoruz. Bizim için kitabın satılması önemli değil, oğlumun yaşaması için biz her yere gideriz"

"Oğlum kitaplarını satarken de kendisine müdahil olmamı istemiyor. Yakınında sadece onu izliyorum. Gündelik yaşamda aktif olmak için kitaplarını kendi satıyor. Böylece kendisini daha fazla geliştiriyor"

(Ünal Gündoğdu/İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title