Haberler

Moskova'da Türkiye'ye Yoğun İlgi

Rusya’nın başkenti Moskova’da devam eden ’Türkiye Festivali’, Rus ziyaretçilerin akınına uğradı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da devam eden ' Türkiye Festivali', Rus ziyaretçilerin akınına uğradı. Türkiye'nin farklı renklerini Moskova'ya taşıyan festivale gösterilen yoğun ilgi nedeniyle ziyaretçiler zaman zaman yürümekte zorlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği, Türkiye Otelciler Federasyonunun (TÜROFED) koordinasyonunda, TÜRSAB başta olmak üzere turizm STK'ları, valilikler, belediye başkanlıkları kalkınma ajanslarının katkıları ve özel sektörün katılımıyla 10-12 Ağustos tarihlerinde organize edilen Türkiye Festivali, geçen sene olduğu gibi bu sene de büyük bir ilgiyle karşılaştı. Rus ziyaretçiler Türkiye Festivali için Krasnaya Presnya Parkı'na akın ederek kurulan stant ve çadırlara büyük ilgi gösterdi.

Tatil coşkusu

Türkiye Festivali kapsamında gerçekleştirilen bütün aktiviteler büyük ilgi gördü. Rus halkı Türkiye sevgisini Moskova'da gözler önüne sererken festivalde sadece Türkiye'nin turizm zenginlikleri değil, farklı birçok değeri sergilendi. Etkinlikler içinde ise en büyük ilgiyi tatil çekilişi gördü. Yüzlerce Rus, çekilişe katılabilmek için stantları tek tek gezip ellerindeki simgesel pasaportu damgalatarak çekilişi bekledi. Çekiliş sırasında tatil hediyesi veren oteller kendilerini tanıttı. Tatil kazananlar büyük bir coşku içinde sahneye çıktı.

İlgi büyüyor

Türkiye Festivali Koordinatörü Haluk Özsevim, fuarın ikinci gününde ziyaretçilerin ilgisinin katlandığını belirterek, "Türkiye'nin önemli değerlerini ve zenginliklerini sergilediğimiz Türkiye Festivali, ikinci gününde de büyük bir ilgi ile karşılaştı. İlk günün hafta içine denk gelmesine rağmen ciddi bir kitle ağırladık. Festivalin ikinci günü ise ilgi katlanarak arttı. Zaman zaman ziyaretçilerimiz yoğun ilgiden dolayı yürümekte bile zorlandı. Festivalin üçüncü günü olan Pazar günü ilginin daha da büyük olacağını öngörüyoruz" dedi.

Türkiye sevgisi

Türkiye Festivali ile Rus halkının Türkiye sevgisini bir kez daha gördüklerini söyleyen Özsevim, " Rusya Federasyonu, Türkiye için en önemli pazar haline geldi. Bu pazardan daha fazla verim alabiliriz. Türkiye Festivali gibi halka dokunan bir organizasyonla hem turist sayımızı hem de turizm gelirlerimizi artırabiliriz" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Moskova Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title