Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- CİHANGİR'DE SİLAHLI SALDIRI KAMERADA

Haber : Zeki GÜNAL-İSTANBUL DHA

Cihangir'de husumetli olduğu kişinin önünü kesen bir grup, silahlarına sarıldı. Peş peşe ateş açan saldırganlar olay sonrası kaçarken ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay dün gece saatlerinde Beyoğlu Cihangir'de meydana geldi. Savaş Öztürk'ün yolu husumetli olduğu bir grup tarafından kesildi. Aracına binen Öztürk kaçmaya başladı. Bu sırada gruptakiler aracın arkasından koşarak ateş açmaya başladı. Çevredeki kalabalığa rağmen ateş açmaya devam eden gruptaki bir saldırgan yere düştü. Ancak yerde nişan alan saldırgan ateş açmaya devam etti. Korkuya kapılan çevredekiler dükkanlara sığındı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken polis kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-Öztürk'ün kaçması

-Arkadan ateş açılması

-Yere düşen saldırgan

-Ateş etmeye devam etmesi

-Kaçışan vatandaşlar

-Detaylar

===============

(geniş haber)

2- FSM GİRİŞİNDEKİ KAZA TRAFİĞİ KİLİTLEDİ

Haber-Kamera: Özgür EREN-Murat DELİKLİTAŞ-İSTANBUL DHA

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde, 4 aracın karıştığı zincirleme kazada 5 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle iki şerit trafiğe kapatılırken, Avrupa'dan Anadolu Yakası'na geçişte trafik yoğunluğu yaşandı.

Saat 12.00 sıralarında meydana gelen kazada, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde, Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçişte bir minibüs, bir hafif ticari araç ve iki otomobil birbirine çarptı. Kazada 5 kişi çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.Kazanın ardından, köprünün iki şeridi trafiğe kapatılırken, Anadolu Yakası'na geçişte trafik yoğunluğu yaşandı. Kazaya karışan araçların kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.

Görüntü Dökümü:

AKTÜEL GÖRÜNTÜ

-Olay yeri

-Köprüden görüntü

-Kazaya karışan araçlar

-Trafikten görüntü

-Polis ekipleri

İBB KAMERASI

-Kaza alanı

-Trafikten görüntü

-Detaylar

12.08.2018 - 12.40 Haber Kodu : 180812043

12.08.2018 - 12.54 Haber Kodu : 180812048

============

(ÖZEL)

3- ARKADAŞINI EMNİYET KEMERİ OLARAK KULLANDI KAZAYI HAFİF YARALI ATLATTI

-O anlar güvenlik kamerasında

Haber: Hakan KAYA/İSTANBUL DHA

Şişli'de üzerinde iki kişinin bulunduğu motosiklet virajı alamayınca bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosikletten fırlayarak takla atan 2 kişi yaralandı. Sürücünün arkasında oturan kişi havada takla atıp yere düşene kadar arkadaşının belini bırakmadı. Arkadaşını adeta emniyet kemeri gibi kullanan yolcunun o anları bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kaza Şişli Piyalepaşa Bulvarı'nda dün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre Ali Şenses'in kullandığı motosiklet İdil sokağa gireceği sırada virajı alamayarak bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Şenses ve arkasında oturan kişi motosikletten fırlayarak takla attı. Kazada motosiklette bulunan 2 kişi yaralandı. Kazayı görerek olay yerine çevredekiler yaralıların yardımına koştu. Sürücünün arkasında oturan kişi havada takla atıp yere düşene kadar arkadaşının belini bırakmadı. Arkadaşını adeta emniyet kemeri gibi kullanan yolcunun o anları bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Yaralılar kaza yerine gelen ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------

Güvenlik Kamerası

-Motosikletin virajı alamayarak bariyere çarpması

-Motosikletten fırlayan kişilerin havada takla atması

-Çevredeki vatandaşların yaralıların yardımına koşması

12.08.2018 - 14.05 Haber Kodu : 180812071

==============

4- FENERBAHÇE-BURSASPOR MAÇINDA 22 KİŞİYE İŞLEM YAPILDI

Haber: İstanbul DHA

Emniyet Genel Müdürlüğü, Fenerbahçe-Bursaspor maçında 6'sı Fenerbahçe, 16'sı Bursaspor taraftarı olmak üzere toplam 22 kişiye 6222 sayılı Kanun kapsamında işlem yapıldığını duyurdu.

Fenerbahçe ile Bursaspor arasında Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nde dün oynanan maçın ardından deplasman tribünün koridorlarında bir polisin bir taraftarı darp ettiği iddiasıyla sosyal medyaya yansıyan görüntülere ilişkin emniyetten açıklama gelmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan dünkü açıklamada, "Olayı gerçekleştirdiği tespit edilen görevli görevden uzaklaştırılarak hakkında adli ve idari işlem başlatılmıştır" denilirken, bugün de bir açıklama yapıldı.

Fenerbahçe-Bursaspor maçında 6'sı Fenerbahçe, 16'sı Bursaspor taraftarı olmak üzere toplam 22 kişi hakkında 6222 sayılı Kanun kapsamında işlem yapıldığının belirtildiği açıklama şöyle;

"Özellikle Sosyal Medyada Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu'nda Fenerbahçe-Bursaspor futbol takımları arasındaki TFF Süper Lig müsabakasında misafir seyirci tribünü iç kısmında bir polisin Bursasporlu bir taraftarı darp ettiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Fenerbahçe-Bursaspor arasında gerçekleşen müsabakada, 6'sı Fenerbahçe, 16'sı Bursaspor taraftarı olmak üzere toplam 22 şahıs hakkında 6222 sayılı Kanun kapsamında işlem yapılmıştır. Ayrıca taraftarın darp edilmesi iddiasıyla ilgili bir Komiser Yardımcısı da açığa alınmış olup konuyla ilgili incelemeler devam etmektedir.

Sporun rekabet, kardeşlik ve dostluk ruhuna aykırı hiçbir şiddet olayına müsaade edilmeyeceği gibi polis meslek disiplinine aykırı tutum ve davranışlarda bulunan personel ile ilgili olarak da yasal işlemlerin tavizsiz yapılacağı tüm sporsever halkımıza saygı ile duyurulur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

==================

5- İSTANBUL'DA KADIN SÜRÜCÜLER "MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ" İÇİN TER DÖKTÜ

Haber: Özgür Deniz KAYA-İbrahim MAŞE - Kamera: Harun UYANIK / İSTANBUL

İstanbul'da trafiğe çıkacak taksi, otobüs ve servis araçlarının sürücülerine zorunlu olacak belge için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen sınav ilk kez kadın şoförlere uygulandı. Kadın sürücülerin araç kullandığı anlar da objektiflere yansıdı. İstanbul Uygulamalı Gaz ve Enerji Teknolojileri Araştırma Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (UGETAM) Belgelendirme Şefi Erhan Öztürk, "Sınava girmek için aranan şartların içerisinde cinsel taciz suçlarının olmadıkları, uyuşturucu kullanmadıklarına dair bir ön başvuru şartımız var. Belgenin geçerlilik süresi 5 yıl. Bu sürenin sonunda yeinden sınava girmek zorundalar. Belgenin gözetim sürecinde de bu suçlardan dolayı ceza alırlarsa, belgeleri iptal edilecek" dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın 27 Ekim 2017'de yayımladığı "Okul Servis Araçları Yönetmeliği" ile okul servis şoförlerine 2020 yılına kadar "Mesleki Yeterlilik Belgesi" alma zorunluluğu getirildi. Önümüzdeki dönemde otobüs, minibüs, taksi gibi toplu taşıma aracı şoförlerinin bu kapsamda belge edinmesi için çalışmalar başladı. Merkezi Yeterlilik Kurumu (MYK) ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından "Mesleki Yeterlilik Belgesi" vermekle yetkilendirilen ilk kurum olan UGETAM, ilk sınavını, taksi, otobüs ve servis araçlarının kadın sürücülerine uygulandı. Kadın sürücüler, uygulamadan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Belgelendirme yetkilileri ise sınava ilişkin detayları paylaştı.

"İSTANBUL'DAKİ SÜRÜCÜLER DAHA KALİTELİ OLACAK"

15 yıldır şoförlük yaptığını söyleyen Şengül Cavlı, "6 yıldır da Otobüs A.Ş.'de görev yapıyorum. Görenler ilk önce çok şaşırıyorlar, sonra da memnun oluyorlar. Kadınların daha güvenli, daha güzel kullandıklarını belirtiyorlar. Bu da benim çok hoşuma gidiyor. Günde 350-400 kilometre yol yapıyorum" dedi. 44 yaşındaki Cavlı, "Mesleki yeterlilik sınavı çok önemli. Bu işi yapmaması gereken insanlar var. Bu vesileyle elenecekler. Sonuçta biz can taşıyoruz. Bu belge sayesinde İstanbul'daki sürücüler daha kaliteli olacak" diye konuştu.

KADIN TAKSİCİ: 'KAMERA ŞAKASI MI' DİYE SORANLAR VAR

56 yaşındaki Zehra Oğuz ise 10 yıldır ticari taksi şoförlüğü yaptığını belirterek, "Mesleğimizi kötüye kullananların elenebilmesi için bu belge alınmalı" dedi. Oğuz, kendisine traifkte verilen tepkileri, "Şaşırıyorlar ve çok mutlu oluyorlar. Alkışlayanlar mı istersiniz, kamera şakası mı diyenler mi istersiniz, 'abla iyi ki varsınız, iyi ki yapıyorsunuz, keşke daha çok olsanız' diyenler mi..." sözleriyle özetledi.

Bazı kişilerin kadın olduğu için aracına binmediğini söyleyen Oğuz, "Aracıma özellikle binenler var. Kadın olduğum için aracıma özellikle binmeyenler var. Üstelik de binmeyenlerden bir kısmı kadın" ifadelerini kullandı.

"BİZİM İŞİMİZ İNSANLARIN NEREYE GİDECEĞİNİ SORGULAMAK DEĞİL"

Yeterlilik belgesinin taksi şoförlerinin standardını yükselteceğini belirten Oğuz, "İşimi seviyorum ve severek yapıyorum. Taksiye ilk çıktığım zamanki kadar özenli yapıyorum. Gündüz saat 14.00 ile gece saat 02.00 arasında çalışıyorum. Genelde çalışan insanları taşıyoruz. Kadınların çalışabileceği en düzgün saat" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanlar taksi şoförlerinin sinyal vermemesinden, bir anda önünüze kırmasından, yolcuyu gördüğü zaman anında önünüzde durmasından çok şikayetçiler. Özellikle taksi şoförleri, can taşıdıklarının bilincinde olarak araç kullanmalı. Makaslar atarak gidiyorlar. Bu kadar aceleye gerek yok. 1-2 dakika sonra takılacakları bir kırmızı ışıkta, gittikleri yolu kaybetmiş olacaklar. Yolcular, kadınlar olarak bizim araç kullanmamızdan çok memnunlar.

Bizim daha nazik olduğumuzu düşünüyorlar. Daha yumuşak araç kullanıyoruz ve düzgün davranıyoruz. Erkek şoförlerin yaptığı kavgaları yapmıyoruz. Her şeyden önce yolcu seçmiyoruz. Nereye gideceksin diye sorgulamıyoruz. Bizim işimiz insanların nereye gideceğini sorgulamak değil. Onları alıp istedikleri yere bırakmak."

15 yıla yakın süredir servis şoförlüğü yaptığını söyleyen Elmas Katırcıoğlu ise, belge zorunluluğunu olumlu karşıladığını belirterek, "Çünkü öğrenciler ve personeller için sağlıklı bir eğitim olacak. Sürücüler daha başarılı olacaklar" dedi.

20 yıldır İETT şoförü olan Şahin Akman da "Eğitimin katkısı mutlaka olur. Kimse 'ben dört dörtlük şoförüm' demesin" diye konuştu.

"TEORİK VE PERFORMANSA DAYALI SINAVLAR OLACAK"

UGETAM A.Ş.'de Ölçme, Değerlendirme ve Belgelendirme Şefliği'nde mühendis olarak görev yapan Süleyman Kadakal, "Teorik ve performansa dayalı sınavlar gerçekleştireceğiz. Adaylara teorik sınavlarda 20'şer soruluk. iş sağlığı ve güvenliği, kalite, çevre güvenliği, mesleklerine özgü teknik bilgi bilgisini içeren soruları yönelteceğiz. Belirli bir eşiği geçmeleri halinde adaylar başarılı olacak ve performansa dayalı sınavlara alacağız" dedi.

Sınava girişin ön şartlarını anlatan Kadakal, "Sınava giriş şartları arasında kişilerin ehliyetleri, SRC belgeleri, psikoteknik raporları ve adli sicil kayıtlarının temiz olması gerektiğine bakıyoruz. Ön şartı sağlayan adaylar teorik ve performansa dayalı sınavlara katılıyorlar. Sınavın ilk olarak şehir içi toplu taşıma araçları olan ticari taksi, otobüs ve servis şoförü olan kadın adaylara uygulandı" diye konuştu.

"BELGENİN GEÇERLİLİĞİ 5 YIL OLACAK"

UGETAM A.Ş. Personel Belgelendirme Şefi Erhan Öztürk ise özetle şunları söyledi:

"İstanbul'da toplu ulaşımın daha güvenli hale gelmesi amaçlanıyor. UKOME'nin bununla ilgili bir çalışması var. Milyonlarca insanı taşıyan şoförler bir sınava tabi tutulacak. Sınava girmek için aranan şartların içerisinde cinsel taciz suçlarının olmadıkları, uyuşturucu kullanmadıklarına dair bir ön başvuru şartımız var. Belgenin geçerlilik süresi 5 yıl. Bu sürenin sonunda yeinden sınava girmek zorundalar. Belgenin gözetim sürecinde de bu suçlardan dolayı ceza alırlarsa, belgeleri iptal edilecek. Alt yapısı tamamlandıktan sonra mesleki yeterlilik belgesi olmayan hiçbir sürücü İstanbul'da toplu ulaşım araçlarını kullanamayacak."

Görüntü Dökümü:

-Taksi ve otobüslerden görüntü

-Eğitimden görüntü

-Sürüşlerden görüntü

-Sınavdan görüntü

-Röportajlar

-Detaylar

12.08.2018 - 13.51 Haber Kodu : 180812066_

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cihangir DHA Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title