Haberler

Bakan Selçuk'tan 100 Günlük İcraat Planı'na İlişkin Açıklama

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 100 Günlük İcraat Planı'na ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 100 Günlük İcraat Planı Tanıtım Toplantısı'nda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 100 günlük yol haritasına ilişkin duyurduğu hedefler kapsamında kadınların, gençlerin, işverenlerin, ihtiyaç sahiplerinin, çalışanların ve emeklilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. 100 gün içerisinde önemli projeleri hayata geçireceklerini kaydeden Selçuk, bu kapsamda çalışanların, şehit yakınları ve gazilerin sosyal güvenlik koşullarına yönelik düzenlemelere ilişkin, "1000 liranın altında emekli maaşı bırakmama sözümüzü yerine getiriyoruz. Gerçekleştireceğimiz mevzuat değişikliği ile emeklilerimiz 1000 TL'nin altında maaş almayacak. Düzenlemeden 150 bin emekli yararlanacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olmaya devam ediyoruz. Bu amaçla yaşama geçireceğimiz uygulamalar ve atacağımız kalıcı adımlarla şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin SGK borçlarını terkin ediyoruz. 460 bin er ve erbaşımızın ailelerinin sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

"İşsizlik ödeneğine başvuru şartları kolaylaşacak"

Selçuk, işsizlik ödeneğinde başvuru şartlarını esnettiklerini ifade ederek, "Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün kesintisiz prim ödeme şartını kaldırıyoruz. Bu kuralı, 'Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olanlardan' şeklinde değiştiriyoruz. Bu düzenlemeden 12 bin 500 kişinin daha yararlanmasını öngörüyoruz" dedi.

Ağır kronik hastalara elektrik fatura desteği

100 günlük İcraat Planı kapsamında sağlık hizmetlerimizden yararlandırmayı da kolaylaştırdıklarına dikkat çeken Selçuk, şunları kaydetti:

"Bakanlığımız, maddi zorluk içindeki ağır kronik hastaların tedavilerini aksatmadan sürdürmelerini sağlamak için önemli bir adım atıyor. 2828 sayılı Kanun çerçevesinde uygulanan evde bakım yardımı alanlar hariç, 3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan ve ağır kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların tedavilerini aksatmadan sürdürebilmelerini amaçlıyoruz. Bunun için, hastalara, kullanılan cihazın aylık yaklaşık ortalama tüketimi tespit edilerek elektrik tüketim desteği vereceğiz. Hastalarımızın işlem takibi, görüntü ve tetkik paylaşımlarının elektronik ortama aktarımını sağlayarak teşhis ve tedavi noktasında gereksiz radyasyon alımının önüne geçmeyi ve yine bu sayede sağlık alanında önemli bir tasarruf sağlamayı hedeflemekteyiz. Sağlık hizmet sunucusu tarafından çekilen ve kaydedilen BT-MR görüntülerinin, internet aracılığıyla diğer sağlık hizmet sunucuları tarafından görüntülenmesini sağlayacak söz konusu uygulama ile birlikte görüntü ve tetkik maliyetinde yüzde 5 azalma öngörüyoruz. Bakanlığımızca, Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında yaşanan sorunların giderilmesi ve engellilerimizin hak ettikleri sosyal desteğe daha etkin ulaşmasını amaçlamaktayız. Bu doğrultuda engelli vatandaşlarımızın her bir işlem için ayrı ayrı rapor almasının önüne geçmeyi hedefliyoruz."

Bağ-Kur'lu sigortalılara sosyal güvenlik primlerini ödeme kolaylığı ve geçmiş hizmetlerini dondurarak sağlık hizmetlerinden faydalanma imkanı sağlayacaklarını bildiren Selçuk, 31 Temmuz 2018 tarihine kadar talep edenlerin prim borcuna bağlı olarak geçmişe yönelik hizmetlerinin dondurulacağını, sağlık hizmetlerinin aktif hale getirileceğini kaydetti. Türkiye'de çoklu doğum yaşayan ve beklenmedik harcamalar ile karşılaşan aileleri destekleyici bir sosyal yardım programının bulunmadığını ifade eden Selçuk, çoklu doğum yaşayan ailelere destek programı başlatacaklarını bildirdi. Selçuk, çoklu doğum ile dünyaya gelen çocukların bulunduğu hanelerin beslenme ve öz bakım ihtiyaçlarının desteklenmesine yönelik "Çoklu Doğum Yardımı Programını" hayata geçirdiklerini aktararak, bu çerçevede, çoklu doğum nedeniyle beklenmedik harcamalar ile karşılaşan muhtaç ailelere 0-2 yaş grubundaki çocukları için aylık 150 TL ödeme yapacaklarını paylaştı. "Çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, rehberlik ve danışmanlık odaklı sosyal hizmetlere erişim kolaylığı bakanlığımızın öncelikleri arasında yer almaktadır" ifadelerini kullanan Selçuk, bu doğrultuda sosyal hizmetlere erişimi kolaylaştırmak amacıyla yeni Sosyal Hizmet Merkezleri açacaklarını belirtti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Zehra Zümrüt Selçuk Selçuk Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
title