Haberler

    Ellerimiz Kaldırmasaydım, Belki Avrupa Rekoru Gelirdi Ama Pişman Değilim'

    RAMİL Guliyev, Türkiye rekorunun kırıldığı yarış ile ilgili şunları söyledi: "Dün akşam (pazar akşamı) bayrak yarışı güzel geçti.

    RAMİL Guliyev, Türkiye rekorunun kırıldığı yarış ile ilgili şunları söyledi: "Dün akşam (pazar akşamı) bayrak yarışı güzel geçti. Ben elimden geleni yaptım. Dördüncü sırada aldım bayrağı. Ben ikiye çıkardım. Tabi birinci gelmek isterdim. Bir 20-30 metre daha olsaydı İngiliz'i yakalayacaktım. Onu geçerdim. Olmadı..."

    Altın ve gümüş madalya kazandığı Berlin Olimpiyat Stadı'nın kendisi için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten 200 metre Avrupa Şampiyonu Guliyev, 2009 yılında ilk kez Berlin'de koştuğunu hatırlattı. Berlin'in ev sahipliğinde gerçekleşen Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 2009 yılında final koştuğunu kaydeden Guliyev, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

    "Berlin'deki yarış benim kariyerim için çok önemli yer tutar. Ondan bir yıl önce 2008'de olimpiyatlarda koşmuştum. 18 yaşındaydım. Öylesine, olimpiyatlarda iddiasız olarak yarışa katıldım. 2009 yılında ilk profesyonel yarışım oldu. Tabi ki o final, 2009 final koşusunda dünya rekoru yapılan bir yarıştı. Çok heyecanlı ve zevkliydi. Usain Bold gibi bir sporcuyla koştum. Biz daha viraja girerken, o virajı bitirmiş düzlüğe çıkmıştı. Adam gidiyordu. Biz de arkasında gidiyorduk. Bayağı büyük bir mesafe vardı aramızda. Böyle bir koşuda koşmak benim için büyük onurdu. Tarihi bir şeydi benim için. Dokuz yıl sonra Berlin'e gelince iyi bir derece koşacağımı biliyordum. Çünkü pist çok güzel. Pist rekorluk. Bir yıl bu yarışa için çalıştım. pistte birinci olmak önemliydi benim için."

    Ramil Guliyev, Hürriyet muhabiri Ali Varlı'ya konuştu.

    'SEVİNDİĞİM İÇİN YAPTIM'

    Guliyev'in altın madalya kazandığı 200 metre yarışının finişinde ellerini kaldırması çok konuşuldu. Ellerini kaldırmazsa rekor kıracağı spekülasyonları yapıldı. Bu konuyla ilgili ise şampiyon yarışçı çok net konuştu: "Son anda ellerimi kaldırmasaydım Avrupa rekoru gelirdi belki. Ellerimi kaldırdığıma hiç pişman değilim. Çünkü o anda, o heyecanda belli değil kimin ne yapacağı. Ben sevindiğim için yaptım. Şampiyonluğumu kutladım. Rekor kırılacak diye düşünmedim."

    BENİM HAYALİM VAR Şampiyonada 100 metre koşması beklenen Guliyev, Berlin'de bu yarışta piste çıkmadı. Guliyev, bu konuda şunları söyledi:

    "100 metrede koşmama kararını teknik heyetle birlikte aldık. 100 metreyi koşmadım. Çünkü üç yarış koşmak benim performansımı etkiler. Bir anda verilen bir karar değildi. Buraya gelmeden önce karar verdik. Bayrak yarışı güzel oldu. 100 metreyi koşsaydım üç kez koşmuş olacaktım. Bayrakta bir şey yapamaya bilirdim. 100 metrede bir şey olmayabilirdi. Benim bir hayalim var. Ama bu hayali gerçekleştirmek sadece bizim elimizde değil. Hayalim Türkiye'de olimpiyat yapılsın ve ben de çıkıp orada kazanayım."

    'TÜRKİYE'NİN HEDEFLERİ VAR'

    Türkiye Atletizm Federasyonu Başbakanı Fatih Çintimar ve milli takım sporcuları Berlin Büyükelçiliğini ve Başkonsolosluğunu ziyaret etti. Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın Ankara'da olduğu için atletlere evsahipliğini Müsteşar Ramis Şen ve Başkonsolos Mustafa Çelik yaptı. Şampiyonayla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Çintimar, şunları söyledi:

    "Bizim gerçekçi hedefimiz altı madalya almaktı. 5'te kaldık. Aslında daha fazla da alabilirdik. Ancak bazı sporcularımız baskı altında kaldı. Heyecanlarına yenik düştüler. Şansızlıklar da yaşadık. Biz bir madalya eksikle hedefimize ulaştık. Şampiyonanın son gecesi yapılan 4X100 metre bayrak yarışı beni çok mutlu etti. Dünyanın en iyi üçüncü derecesini yaptık. Amerika ve İngilizlerden sonra biz geliyoruz. Atletizm tarihinde en iyi 19'uncu dereceyi koştuk. Türkiye dünya atletizminde hedefleri olan bir ülke. İlk 10 ülke arasına girmek istiyoruz. Avrupa'da ilk altıdayız. Bunu korumak istiyoruz. Yıldızlar ve gençlerde başarılı sporcularım geliyor. Onlarla başarıyı yakalayacağız."

    Kaynak: Hürriyet / Spor

    Türkiye Berlin Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title