Haberler

Bayramda 5 Yıldızlı Otellere İmam Görevlendirilecek

Antalya Müftülüğü, Kurban Bayramı namazı için talepte bulunan ve mescitleri uygun 5 yıldızlı otellere imam görevlendirecek.

Antalya Müftülüğü, Kurban Bayramı namazı için talepte bulunan ve mescitleri uygun 5 yıldızlı otellere imam görevlendirecek.

Antalya Müftüsü Osman Artan, yaptığı açıklamada, turizmin başkenti Antalya'nın, Kurban Bayramı tatilini fırsat bilenlerin de adresi olduğunu söyledi.

Yerli ve yabancı çok sayıda Müslüman'ın Antalya'daki otellerde tatil yaptığını dile getiren Artan, Antalya Müftülüğü olarak da tatildeki insanların ibadetlerini en iyi şekilde yapabilmeleri için hizmette bulunduklarını kaydetti.

Çok güzel ve büyük mescitlere sahip 5 yıldızlı oteller ve tatil köylerinin bulunduğunu anlatan Artan, talep geldiği takdirde otellere bayram namazı için din görevlisi gönderebileceklerini bildirdi.

Şu ana kadar 2 otelden talep geldiğini ve imam görevlendirildiğini de kaydeden müftü Artan, şöyle konuştu:

"İsteyen oteller bizden din görevlisi talebinde bulunuyor, biz de önce otele gidip, mescit ya da namaz kılınabilecek mekanın olup olmadığına bakıyoruz. Uygun mekanlar varsa da imam görevlendiriyoruz. Bunu geçen yıl da yaptık. İnsanların ibadet yapma ihtiyacını bizim karşılamamız lazım. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak kuruluş amacımız bu. İmkanlar ölçüsünde vatandaşlarımızın taleplerine olumlu yaklaşıyoruz."

Yeterli din görevlisi bulunduğunu söyleyen Artan, bazı yerlerde ikişer din görevlisi bulunduğunu, talep olunca buradaki din görevlisinin birini farklı alanlarda görevlendirebildiklerini kaydetti.

İnsanların da bu durumdan memnun olduğunu aktaran Artan, "Zaman zaman farklı ülkelerden gelen Müslüman kardeşlerimizden güzel sözler duyuyoruz. Tatil için geldikleri Türkiye'de ibadetlerini de sıkıntısız bir şekilde yapabildiklerini bize aktarıyorlar. Bugün Kaş'tan bir teşekkür mailimiz geldi, bu tür geri dönüşümler de bizi memnun ediyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kurban Bayramı Antalya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title