Haberler

CHP'den İhaleler Türk Lirası ile Yapılsın Çağrısı

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Merkez Bankası bağımsız olmalıdır.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Merkez Bankası bağımsız olmalıdır. Dolar esas alınarak yapılan ihaleler süratle Türk lirasına dönüştürülmelidir." dedi.

Milletvekili Bayır, İzmir İl Başkanlığında, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile son ekonomik gelişmeler ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP olarak "Türkiye'de dolar neden yükseliyor?" sorusunu sorduklarını belirten Bayır, hükümetin, ekonomik krizi İzmir'de ev hapsinde bulunan Brunson'a ve Türkiye'de tutuklu bulunan 15 Amerikalı'ya bağladığını savundu.

Türkiye ekonomisinin büyümesini doğrudan yatırımlarla değil sıcak paraya bel bağlanmasıyla sağlandığını ileri süren Bayır, şunları kaydetti:

"Yapılması gereken en önemli işlerden birisi de devlette liyakat sisteminin yeniden inşa edilmesidir. Merkez Bankası bağımsız olmalıdır. Üretim öncelikli bir planlama politikasına ihtiyacımız var. Dış politikamızı düzeltmeliyiz. Dolar esas alınarak yapılan ihaleler süratle Türk lirasına dönüştürülmelidir. Yönetenler hukukun üstünlüğünü teminat altına almalıdır. İsraf ekonomisine son verilmelidir. İktidar tasarrufa önce kendisinden başlamalıdır."

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter her şeyin başının üretim ve planlama olduğuna dikkati çekti.

Tarımı sanayiyle birleştirmek gerektiğini ifade eden Serter, "Her noktası inanılmaz verimli topraklara sahibiz. Bunların geliştirilmesi ve bilimle teknolojiyle ve fabrikalarla birleştirilerek ayağa kalkması gerekiyor. Turizmde çok ciddi verimli yerlere sahibiz. İçimizdeki sermayenin kalkınabilmesini öncelikle sağlamak mecburiyetindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi İnsansız Hava Aracı Milletvekili İzmir Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title