Haberler

Bizim Mankurtlara İhtiyacımız Yok"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2023 hedeflerimize ulaştığımızda kişi başına düşen milli gelirimizi iki katından fazla artıracağımız için her vatandaşımız şu anda olduğundan iki kat daha zengin hale gelecektir." dedi.

Başkan Erdoğan, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfınca (SETA) ATO Congresium'da düzenlenen "Kuruluşundan Bugüne AK Parti Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin garip gurebanın yanında yer aldığını, gelişmeyen ülkelere ilk koşanın Türkiye olduğunu hatırlattı.

Erdoğan, "Bütün bunların hürmetine bu millet evelallah batmayacak, dimdik ayakta durmaya devam edecek. Biz ülkemizi alan el iken veren el durumuna getirdik. Siyasi görüşü ne olursa olsun akıl ve vicdan sahibi herkes bugünkü Türkiye'nin AK Parti kurulduğu dönemdeki Türkiye'den çok ileride olduğunu kabul edecektir." diye konuştu.

2023 hedeflerinde Türkiye'nin bugünden daha ileride olacağını dile getiren Erdoğan, "2023 hedeflerimize ulaştığımızda kişi başına düşen milli gelirimizi iki katından fazla artıracağımız için her vatandaşımız şu anda olduğunudan iki kat daha zengin hale gelecektir." ifadesini kullandı.

Milletle beraber devletin de zenginliğinin, gücünün, imkanının artacağına dikkati çeken Erdoğan, böyle bir Türkiye'yi kimsenin döviz kuru oyunlarıyla, enflasyon ve faiz baskısıyla köşeye sıkıştırmayı düşünemeyeceğini vurguladı.

Erdoğan, Türkiye'nin üretimleriyle, ihracatlarıyla, pazarlarlarıyla, markalarıyla dünyada hakettiği yeri aldığında cari açık, enflasyon, faiz gibi sorunlarının olmayacağına işaret etti. Türkiye'nin ihtiyacını her alanda karşılayacağını, dünyaya yüksek teknoloji, tasarıma ve markaya dayalı ürünler satacağını anlatan Erdoğan, savunma sanayinde kimseye muhtaç olmadan kendi ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra Türkiye'ye dost olanlara da el uzatacak duruma gelineceğini söyledi.

"Türkiye'yi gençlerimizle hedeflerine ulaştıracağız"

Gelişmiş ülkelerin nüfusları hızla yaşlanırken Türkiye'nin genç, eğitimli, dinamik ve üretken nüfusuyla bölgenin ve dünyanın parlayan yıldızı haline geleceğini ifade eden Erdoğan, Türkiye geliştikçe, ekonomik olarak büyüdükçe gençlerin önünün daha da açılacağını belirtti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkede kendine aydınlık bir gelecek kuramayan, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şans elde edemez. Bazılarının, özellikle gençlerimizi tahrik etmek için yurt dışı güzellemeleri yaptıklarını görüyorum. Şundan emin olunuz, yurt dışında verdiği emeği ve ortaya koyduğu gayreti burada sergileyen herkes, ülkemizde çok daha iyi bir hayat seviyesine kavuşacaktır. Kendi ülkesinde ortalama bir işle oldukça iyi bir standartta yaşamayı yurt dışında sefalet içinde hayatını sürdürmeyi tercih eden varsa, elbette kendi bileceği bir iştir. Ama bununla kalmayıp bir de ülkesini karalamayı tercih edenlere biz 'mankurt' diyoruz. Bizim mankurtlara ihtiyacımız yok. Bize bu ülkenin kalbi iman dolu, kafası zehir gibi çalışan kendilerine eğitimden spora, sağlıktan teknolojiye her türlü imkanı sağladığımız gençler yeter. AK Parti davası işte bu gençliği yetiştirme davasıdır. Bunun için 2053 ve 2071 vizyonlarımızı gençlerimize emanet ettik. Önümüzdeki dönemde özellikle bu davamıza, hedeflerimize daha sıkı sahip çıkacağız. Türkiye'yi gençlerimizle birlikte hedeflerine ulaştıracağız."

Sempozyumdaki oturumların, partilerinin kuruluş yıl dönümünde ve büyük kongrelerinin arefesinde delegelere, partililere, gençlere ufuk açacağını ifade eden Erdoğan, azim ve gayretle yollarına devam edeceklerini dile getirdi.

Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" vurgusu yaparak, bu özelliklerle geleceğe yürüyeceklerini kaydetti.

Sempozyumdan notlar -

Sempozyumun açılış konuşmasını SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran da SETA'nın çalışmaları hakkında bilgi vererek, 17'nci kuruluş yıl dönümünü kutlayan AK Parti'nin 16 yıldır iktidarda olan bir parti olması dolayısıyla "istisnai" bir siyasi hareketi temsil ettiğini söyledi.

AK Parti'nin Türkiye'nin en uzun süre iktidarda kalan partisi olduğunu hatırlatan Duran, bunun da AK Parti'yi "Hakim parti" kategorisine taşıdığını ifade etti.

Çeşitli krizlerin, sandığa gidilerek AK Parti döneminde aşıldığını bildiren Duran, "Türkiye sürekli bir demokratikleşleşme ve reform iradesini ortaya koymuştur. Reformun yanı sıra ortaya çıkan sorunlarla krizlerle mücadele etme kararlılığı da yine AK Parti siyaseti önemli bir düsturunu oluşturmaktadır. Elbette bu noktada en önemli faktör Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğidir." diye konuştu.

Duran, AK Parti'nin siyasetteki uzun süreli başarısının birçok faktörün bir araya gelmesiyle alakalı olduğunu dile getirdi. Öncelikle bu başarıda millet iradesi ve toplumsal meşruiyeti siyasetin merkezine koymasının önemli bir yer tuttuğunu aktaran Duran, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini ve bağımsız politika üretmesini içeriden ve dışarıdan engellemeye çalışan odaklara karşı izlenen milletle beraber mücadele politikasının, AK Parti'nin başarısının anahtarı olduğu kanaatindeyim. Bu başarı sürekli yenilenen bir dinamizm ve değişim cesaretiyle sağlanmaktadır. İçeride ve dışarıda AK Parti siyasetinin dinamiklerini analiz edemeyenler aslında Türkiye'nin tercihlerini ve yaşadığı dönüşümü de anlayamamaktadır."

AK Parti'nin 5'inci döneminde yeni bir hükümet sistemine geçildiğini anımsan Duran, "SETA olarak düzenlediğimiz bu sempozyumda 16 yıllık AK Parti iktidarı dönemindeki gelişmeleri, dönüşümleri, uygulamaları nedenleriyle nasıllarıyla beraber ele alacağız." dedi.

Duran, SETA tarafından 4 ciltlik, "Siyaset, Dış Politika, Ekonomi ve Toplum" başlıklarıyla kuruluşundan bu güne AK Parti'yi analiz eden kitapları yayınlamaktan duyduğu mutluluğu da dile getirdi.

Programa, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop, TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal, Hayati Yazıcı, Erol Kaya, Ahmet Sorgun, Ravza Kavakcı, Hamza Dağ, Çiğdem Karaaslan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, eski bakanlardan Nabi Avcı, Taner Yıldız, Bülent Arınç, Numan Kurtulmuş, Ahmet Arslan, Sema Ramazanoğlu, AK Parti milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna da katıldı.

Sempozyum kapsamında, kuruluşundan bugüne AK Parti politikaları gün boyu sürecek 4 farklı oturumda ele alınacak.

Öte yandan programda, "Kuruluşundan Bugüne AK Parti" isimli 4 ciltten oluşan bir setin lansmanı yapılacak.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title