Haberler

Kalker Ocağı Çed Toplantısında Gerginlik

BOLU'da, Çaygökpınar köylüleri, bölgeye kurulması planlanan kalker ocağının Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı için gelen yetkilileri, firma personeli sanıp tepki gösterdi.

BOLU'da, Çaygökpınar köylüleri, bölgeye kurulması planlanan kalker ocağının Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı için gelen yetkilileri, firma personeli sanıp tepki gösterdi. Yetkililer, uzun uğraşlar sonucu devlet görevlisi olduklarına köylüleri inandırdı.

Kent merkezine bağlı Çaygökpınar köyü yakınında bulunan ve ormanlarla çevrili 47 hektarlık alana kalker ocağı açmak için bir firma tarafından ruhsat alındı. Daha sonra ÇED raporu için çalışmalar başlatıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Kazgan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İl Özel İdare, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü yetkilileri, ÇED sürecine katılım toplantısı kapsamında köylülerle köy okulunun bahçesinde bir araya geldi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Kazgan, köyde yaşayanların görüş ve düşüncülerini tutanak altına almak için geldiklerini, bunun da bakanlık nezdinde değerlendirileceğini belirtti. Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan köylüler, ocağın yapılacağı alanın yaban hayatın en önemli bölgelerinden biri olduğunu, ocağın yapılmasıyla birlikte köyün sel sularına maruz kalacağını, su kaynaklarıyla hayvanlarını otlatacakları mera alanlarının yok olacağını belirterek, kalker ocağı açılmasına karşı çıktı.

FİRMA PERSONELİ SANDILAR

Köylüler; bakanlık ve il müdürlüklerinin yetkililerini kalker ocağı yapmayı planlayan firmanın personeli sanarak tepki gösterdi. ÇED toplantısı için gelen yetkililer, uzun süre köylülere yüklenici firmadan gelmediklerini ispat etmeye çalıştı. Yetkililer, uzun uğraşlar sonucu devlet görevlisi olduklarına köylüleri inandırdı.

TUTANAK TUTULDU

Çevre Şehircilik Bakanlığı'nda maden mühendisi olarak görev yapan Emel Çetin, köylülere hitaben yaptığı konuşmada, ruhsat verilmesinin tek başına önemli olmadığını, kalker ocağının açılması için devletin diğer organlarının da onay vermesi gerektiğini anlatarak, şöyle dedi:

"Maden Kanunu'na göre bir ayrım yapılmıyor. Ruhsatı veriyor ama Maden Kanunu'nun 7'nci maddesi var. Yatırımcı proje sahibi izinlerini almak zorunda. ÇED izni için bize gelir. Biz de mevzuata göre başvurudan sonra süreci başlatırız ve halkın katılım toplantısı için buraya geliriz. Amacımız sizleri burada olacak proje için bilgilendirmek, sizin önerilerinizi ve fikirlerini yazmak. İstemiyorsanız onları da yazacağız. Yapıcı olmak lazım. Neden istemediğiniz çok önemli. Çünkü ÇED sürecinin devamı ona göre yönlendirilecek."

Köylüler, kalker ocağı yapılmasına karşı çıktıklarını ifade eden tutanak tutup imzaladıktan sonra toplantı sona erdi.

- Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Çevresel Etki Değerlendirme Bolu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title